Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gratis toegang bij laatste schaatsmarathon in Assen

Gratis toegang bij laatste schaatsmarathon in Assen

geplaatst dinsdag 5 januari 2016 om 14:12:39 op Schaatspeloton.nl

Frank Vreugdenhil gaat als thuisrijder woensdag op jacht naar de laatste marathonwinst in Drenthe.

Frank Vreugdenhil gaat als thuisrijder woensdag op jacht naar de laatste marathonwinst in Drenthe. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Alle bezoekers kunnen woensdagavond gratis genieten van de twaalfde wedstrijd van de KPN Marathon Cup in Assen. De schaatsmarathon is woensdag de laatste waarbij het marathonpeloton in actie komt op het ijs van De Bonte Wever in de Drentse hoofdstad. Dat is voldoende aanleiding om van die laatste schaatsmarathon een speciale te maken, met gratis entree voor elke bezoeker.

Het marathonpeloton bezocht Assen vele jaren. Op het ijs van eerst De Smelt en later De Bonte Wever werden geweldige wedstrijden uitgevochten, met vaak aansprekende winnaars. Die tijden zijn echter na woensdagavond voorbij. Komende winter wordt er geen ijs meer gemaakt in De Bonte Wever en dat betekent dat het marathonpeloton noodgedwongen Drenthe moet overslaan.

De organisatie rond de twaalfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup wil dat niet zomaar voorbij laten gaan. De Bonte Wever moet morgen nog één keer volstromen voor de stoerste schaatsers van Nederland, die in Assen meteen revanche kunnen nemen voor het Nederlands kampioenschap afgelopen zondag in Amsterdam. Voor iedereen die het spektakel van dichtbij wil meemaken, is de toegang bij de races helemaal gratis.

De eerste wedstrijd van de Beloften begint om 18.00 uur. De dames en de heren starten om respectievelijk 19.30 uur en 20.30 uur.