Schaatspeloton.nl - Nieuws - Beurse schouder, maar geen hersenschudding voor Imke Hermans

Beurse schouder, maar geen hersenschudding voor Imke Hermans

geplaatst maandag 4 januari 2016 om 21:49:08 op Schaatspeloton.nl

Imke Hermans

Imke Hermans (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Bij haar val tijdens het Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen lijkt Imke Hermans geen grote schade te hebben opgelopen. Bezoek aan de huisarts heeft de rijdster van Mastermind vandaag geleerd dat ze een beurse schouder, maar geen hersenschudding heeft na de val waarbij ze met haar hoofd op het ijs terecht kwam en bleef liggen. Omdat Hermans na haar val bleef liggen besloot de jury de wedstrijd te neutraliseren om verzorging mogelijk te maken.

Imke Hermans zal in elk geval de KPN Marathon Cup woensdag in Assen moeten missen. "Ik heb nog best wel wat hoofdpijn, gelukkig wel minder dan gisteren. Verder heb ik pijn aan mijn linker schouderblad, daar heb ik nog het meest last van." Of de 27-jarige Amstelveense komend weekend in Eindhoven en Tilburg kan starten hangt af van hoe het de komende dagen gaat.

Over de kwetsuur aan haar schouder geeft de nummer vijf van de KPN Marathon Cup in Leeuwarden aan dat er geen snijwond is zoals even de ronden deed. "Ik denk dat ze met de voorkant van haar ijzer tegen mijn schouderblad is gekomen, maar het kan ook zomaar haar knie zijn geweest. Ik moet zeggen dat ik ook weer niet zo goed naar de beelden heb gekeken dat ik dat kan vertellen. Op de beelden zag ik vooral hoe mijn hoofd tegen het ijs knalde." aldus een duidelijk opgeluchte Hermans dat dit niet tot een hersenschudding heeft geleid.

Bekijk ook:

Imke Hermans