Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjan Stroetinga voor zesde maal Nederlands Kampioen

Arjan Stroetinga voor zesde maal Nederlands Kampioen

geplaatst zondag 3 januari 2016 om 18:07:08 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

Voor de zesde keer in zijn carrière heeft Arjan Stroetinga (Royal A-ware/Fonterra) het Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen gewonnen. De Friese recordkampioen won de sprint van een groep van negen man die het peloton had gedubbeld en het onder controle van Royal A-ware/Fonterra en Tjolk op een sprint liet aankomen. Evert Hoolwerf (Team Tjolk) legde beslag op het zilver, terwijl Simon Schouten (Royal A-ware/Fonterra) voor het brons naar het podium mocht.

Al vroeg in de wedstrijd slaagde een sterke kopgroep van zeven er in het peloton op een ronde te zetten. Royal A-ware/Fonterra, wat naast de uiteindelijke winnaar ook met Simon Schouten in deze groep vertegenwoordigd was, liet uittredend kampioen Jorrit Bergsma afzakken om deze ronde binnen te halen. Later voegde Team Tjolk zich met Evert Hoolwerf en Mats Stoltenborg zich bij ploeggenoot Niels Mesu die al deel uit maakte van de oorspronkelijke kopgroep. Hoolwerf en Stoltenborg dubbelden gezamenlijk het peloton en brachten de groep die ging strijden om het rood-wit-blauw naar negen.

Na het afsprinten van het peloton waarbij Jan Blokhuijsen (Team Stressless) met een snelle laatste ronde zich naar de tiende plaats reed volgde een matte finale waarin Royal A-ware/Fonterra en Tjolk het tempo bepaalde. Sjaak Schipper (Schaatsteam Bouw & Techniek), die als Beloften zich in de kopgroep had geschaard, probeerde als enige met een aanval de blauwe trein te verschalken. Maar de trein bleef op de rails en toen ook Team Van Werven Crispijn Ariëns en Thom van Beek in de laatste ronden niet van de tweede rij naar voren konden komen kon Arjan Stroetinga naar zijn zesde marathontitel sprinten. Evert Hoolwerf en Simon Schouten mochten als de nummers twee en drie naar het podium.

Bekijk ook:

Uitslag