Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rood-wit-blauwe driekleur keert terug op borst kampioenstrui

Rood-wit-blauwe driekleur keert terug op borst kampioenstrui

geplaatst donderdag 31 december 2015 om 10:11:21 op Schaatspeloton.nl

De kampioenstrui voor de Nederlands Kampioen bevat zondag weer het klassieke rood-wit-blauw op de borst.

De kampioenstrui voor de Nederlands Kampioen bevat zondag weer het klassieke rood-wit-blauw op de borst. (bron: Willem Hut)

De KNSB heeft besloten het rood-wit-blauw voor het eerst sinds jaren weer prominent op de borst van de kampioenstrui te laten terugkeren. De vier Nederlands Kampioenen Marathonschaatsen ontvangen zondag na afloop van het NK een meer klassieke kampioenstrui dan de overwegend rode tricots die de afgelopen jaren door de bond werden uitgereikt. Het klassieke rood-wit-blauw verdween na 2010 van de kampioenstrui, maar keert nu dus weer terug.

De meer klassieke kampioenstruien, waarbij het rood-wit-blauw horizontaal de borst domineert, werden in 2010 voor het laatst uitgereikt aan de Nederlandse Kampioenen marathonschaatsen. In 2011 koos de KNSB voor overwegend witte trui met een rode mouw met wit-blauwe accenten. Deze trui werd ook in 2012 uitgereikt waarna een jaar later een bijna volledig rode trui, met een blauwe onderarm met wat wit, voor de kampioenen te verdienen was. Dit was ook de trui waar vorig seizoen Jorrit Bergsma (Heren), Mariska Huisman (Dames), Arjan Elferink (Masters) en Remco Schouten (Neo-Senioren) in werden gehuldigd.

De strijd om het Rood-Wit-Blauw vindt aanstaande zondag 3 januari plaats op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Starttijden KPN NK Marathonschaatsen:
12.15 uur - Masters - 70 ronden
13.30 uur - Neo-senioren - 100 ronden
15.00 uur - Dames - 80 ronden
16.15 uur - Heren - 150 ronden