Schaatspeloton.nl - Nieuws - Overijsselse Merentocht treedt toe tot Natuurijsklassiekers

Overijsselse Merentocht treedt toe tot Natuurijsklassiekers

geplaatst maandag 21 december 2015 om 21:47:09 op Schaatspeloton.nl

De Overijsselse Merentocht is een wedstrijd over 200 kilometer in de Kop van Overijssel met start en finish in Steenwijk.

De Overijsselse Merentocht is een wedstrijd over 200 kilometer in de Kop van Overijssel met start en finish in Steenwijk.

De Overijsselse Merentocht heeft zich aangesloten bij de Stichting Natuurijsklassiekers. Daarmee behoort de wedstrijd over 200 kilometer in de Kop van Overijssel, die tot nu toe nog nooit verreden kon worden, tot een selecte club topwedstrijden op natuurijs. "Voor de uitstraling van ons evenement is dit een goede stap", concludeert voorzitter Roelof Groen dan ook. Bij de Stichting Natuurijsklassiekers zijn 11 wedstrijden aangesloten waaronder ook de Hollands Venetiëtocht en Noordwesthoekrit in hetzelfde gebied als Overijsselse Merentocht.

Aansluiting bij de Natuurijsklassiekers betekent voor de Overijsselse Merentocht bovendien dat de wedstrijd verzekerd is van een goed deelnemersveld. "De stichting regelt dat er maar één klassieker per dag wordt verreden. De toppers hoeven kortom geen keuze te maken en staan aan de start", aldus Groen, in het besef dat de wedstrijd er met 14 graden op de temperatuurmeters dit jaar niet meer van komt.

De stap van de Overijsselse Merentocht levert bij het evenement ook maximale exposure op. Landelijke televisie komt dan zeker naar de Kop van Overijssel. Bovendien sponsoren KPN, Unox en De Telegraaf de wedstrijd. De huidige exclusieve hoofdsponsor Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland is akkoord met die constructie. Directeur Bedrijfsmanagement Hop ondertekende daarvoor deze week een vernieuwd contract. 
De bank is nog tot zeker 2018 hoofdsponsor van het evenement. "De Overijsselse Merentocht heeft voor de hele regio een uitstraling en levert bij doorgaan ook ondernemers veel profijt op. Daaraan verbinden wij graag onze naam. En dat al bijna tien jaar lang", aldus Hop.