Schaatspeloton.nl - Nieuws - Okay-mannen putten Niels Mesu uit; Frank Vreugdenhil wint in Breda

Okay-mannen putten Niels Mesu uit; Frank Vreugdenhil wint in Breda

geplaatst zaterdag 19 december 2015 om 22:12:43 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

De tiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans). De schaatser uit Eldersloo en zijn ploeggenoot Timo Verkaaik (Okay Fashion & Jeans) rekende in de finale om de beurt af met Niels Mesu (Tjolk) die tussen de twee ploeggenoten tweede werd. Het drietal had het peloton op een ronde achterstand gezet. Ingmar Berga (Royal A-ware/Fonterra) blijft leider in het Algemene Klassement.

Het was Frank Vreugdenhil zelf die de beslissende ontsnapping op gang zette. De Drent ging solo in de aanval wat Niels Mesu deed reageren. De Zeeuw, die in Breda veel provinciegenoten langs de kant had staan, kreeg Timo Verkaaik als bewaker mee. Nadat het tweetal bij Vreugdenhil aansloot offerde Okay eerste Remco Schouten en daarna Leander van der Geest op om met overtal in de finale te komen. Terwijl Marcel van Ham (Okay Fashion & Jeans) het peloton afstopte sloten Vreugdenhil, Mesu en Verkaaik 30 ronden voor het eind aan bij de staart van het peloton. Na het afsprinten van het peloton, waar Fabio Francolini (Schaatsteam Bouw & Techniek) Alexis Contin (Royal A-ware/Fonterra) klopte, begon Timo Verkaaik met lichte achterstand aan de laatste vijf ronden. Verkaaik sloot aan en ging er op en er over. Niels Mesu zat in de tang, hij moest op Verkaaik reageren om nog te kunnen winnen, maar nam daarbij Frank Vreugdenhil mee die vervolgens zelf weer in de aanval ging. Opnieuw moest Mesu het gat dicht rijden. Dat deed hij in de laatste ronde, waarna Verkaaik op achterstand was uitgespeeld. Mesu en Vreugdenhil zouden in een sprint de winnaar van de marathon in Breda gaan bepalen. Op het laatste rechte stuk werd het duidelijk dat Mesu was uitgeput door de Okay-ploeg. De Zeeuw kon niet meer over Frank Vreugdenhil heen komen en de Drent pakte zo zijn eerste overwinning van het seizoen. Niels Mesu finishte als tweede, Timo Verkaaik kon na afloop als derde juichend in de armen vallen van zijn winnende ploeggenoot.

Ingmar Berga behield in Breda de Oranje leiderstrui, Evert Hoolwerf (Tjolk) mocht opnieuw de Witte Jongerentrui ophalen.

Bekijk ook:

Uitslag