Schaatspeloton.nl - Nieuws - Martijn Kromkamp en Jannes Mulder columnisten Schaatspeloton.nl

Martijn Kromkamp en Jannes Mulder columnisten Schaatspeloton.nl

geplaatst donderdag 20 september 2007 om 23:05:00 op Schaatspeloton.nl

A-rijder Martijn Kromkamp (Beelen Sloopwerken) en Speaker Jannes Mulder zullen komend seizoen voor Schaatspeloton.nl om en om een tweewekelijkse column schrijven. Zij volgen Femke Roemer en Andrès Landman op die het afgelopen seizoen die taak op zich namen. Vrijdag 28 september zal Jannes Mulder het spits afbijten. Ook komt Schaatspeloton.nl met een marathonschaatsdatabase met daarin meer dan 1.000 rijders en uitslagen van meer dan 500 wedstrijden.

Na afloop van het vorige seizoen moesten wij opzoek naar twee nieuwe columnisten om Andrès Landman en Femke Roemer te gaan vervangen. Uit de verschillende inzendingen die Schaatspeloton.nl binnen kreeg, hebben wij uiteindelijk Martijn Kromkamp en Jannes Mulder uitgekozen om dit seizoen op onze site hun mening te geven.

Martijn Kromkamp is, namens Beelen Sloopwerken, aan zijn zevende seizoen bezig als rijder in het A-peloton. In die jaren was hij goed voor enkele podiumplaatsen, daaronder ook twee medailleplekken bij de Nederlandse Kampioenschappen op zowel kunst- als natuurijs in 2004. De 27-jarige inwoner van het Friese Wolvega is tevens de zoon van oud marathoncoryfee Jan Eise Kromkamp, waarmee hij ook nog twee jaar samen op het hoogste niveau uitkwam. Bij zijn vaders afscheid nam Martijn symbolisch diens, toen nog vaste, beennummer 26 over.
Vanaf vrijdag 5 oktober zal Martijn Kromkamp op Schaatspeloton.nl zijn belevenissen en overpeinzingen delen met de lezers.

Jannes Mulder uit het Overijsselse Steenwijkerwold is voor het peloton en haar volgers een bekende stem. Jannes is langs de ijsbaan actief als Speaker bij het marathonschaatsen en daarnaast ook bij skeeler- en wielerwedstrijden. In het dagelijks leven is hij actief als woonzorgcoördinator voor de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen in Zwolle.
Dit seizoen zal Jannes Mulder, naast zijn gesproken woorden rond de baan, ook om de week voor Schaatspeloton.nl zijn gedachtes in geschreven woorden op ‘papier' zetten. De eerste column van Jannes Mulder zal geplaatst worden op vrijdag 28 september.

Schaatspeloton.nl Marathonschaatsdatabase
De afgelopen zomer hebben wij ook gebruikt voor het opzetten van een marathonschaatsdatabase. Wil jij weten hoe jou favoriet in de laatste wedstrijden heeft gepresteerd, of hoe die landelijke debutant vorige seizoenen in de regionale competities presteerde? Dat kan nu dus in de Schaatspeloton.nl Marathonschaatsdatabase. Hoe oud een rijder is en wat zijn vorige ploegen zijn en erelijst is kan je samen met nog veel meer vinden deze nieuwe database. In de database bevinden zich op dit moment al 750 verschillende rijders en 500 landelijke en regionale uitslagen uit de laatste drie jaar. In de komende tijd zullen wij nog verder werken aan het uitbouwen van de verzameling wedstrijduitslagen met als uiteindelijk doel alle Nationale, Regionale en Internationale marathonschaatsuitslagen en de rijders die hierin gepresteerd hebben te bevatten.

Bekijk ook:

Schaatspeloton.nl Marathonschaatsdatabase