Schaatspeloton.nl - Nieuws - Werelduurrecordpogingen Kooiman en Kleibeuker te volgen via livestream

Werelduurrecordpogingen Kooiman en Kleibeuker te volgen via livestream

geplaatst woensdag 9 december 2015 om 10:05:06 op Schaatspeloton.nl

De aanval op het Werelduurrecord van Erik Jan Kooiman (Team Tjolk) en Carien Kleibeuker (Royal A-ware/Fonterra) zullen vandaag live te volgen zijn via YouTube. Via http://teamclafis.com/live/ kunnen geïnteresseerden vanaf 12:30 uur Kleibeuker de aanval te zien doen op het record 36.441,26 meter van Maria Sterk. Om 16:15 uur gaat Kooiman op jacht naar de 42.252,22 meter van Douwe de Vries.

Voor Erik Jan Kooiman is de recordaanval een hele bijzondere. Zijn vader Jan Kooiman verbeterde op 8 maart 1983 op dezelfde ijsbaan het werelduurrecord met een afstand van 38.558,54 meter. Ook zijn moeder Ineke Kooiman had vanaf 7 maart 1982 voor de vrouwen het mondiale record een aantal jaren lang in handen met 33.837,71 meter. Voor verbetering van het huidige wereldrecord moet Kooiman jr. zelf het negen maanden oude record van LottoNL-Jumbo schaatser Douwe de Vries verbreken. Bij de vrouwen staat het huidige uurrecord al wat langer vast. Kleibeuker gaat een poging wagen om het inmiddels tien jaar oude record van Maria Sterk te verbreken.

De KNSB heeft bij de Internationale Schaats Unie (ISU) een voorstel ingediend om van het uurrecord een officieel Wereldrecord te maken. Dit voorstel komt bij het ISU Congres komende juni in Dubrovnik (Kroatië) ter besluitvorming op tafel.

Bekijk ook:

Rondentijden Werelduurrecordpoging
http://teamclafis.com/live/