Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuw-Zeelander op proef bij DSB Bank

Nieuw-Zeelander op proef bij DSB Bank

geplaatst dinsdag 25 september 2007 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De 27-jarige Nieuw-Zeelandse skeeleraar Shane Dobbin is op dit moment op proef bij het team van DSB Bank.

De 27-jarige Nieuw-Zeelandse skeeleraar Shane Dobbin is op dit moment op proef bij het team van DSB Bank.

De 27-jarige Nieuw-Zeelandse skeeleraar Shane Dobbin is op dit moment op proef bij het team van DSB Bank. Dobbin is voormalig Wereldkampioen op de 5km-puntenrace bij de skeeleraars. De Kiwi test op dit moment op het ijs of hij de overstap zou kunnen maken en zal als dat goed verloopt na die periode als zesde rijder aan het team worden toegevoegd.

Met het oog op het zware programma dat het marathonpeloton komend seizoen zal hebben was ploegleider Jan Martien van der Wetering al langere tijd op zoek naar een zesde rijder voor het DSB Bank team. Nadat de zoektocht in Nederland op niets was uitgelopen, DSB Bank was niet bereid een grote afkoopsom te betalen die door Beelen Sloopwerken werd gevraagd voor kandidaat Roy Boeve, werd die zoektocht verplaats naar het Buitenland.

DSB Bank kwam hierbij uiteindelijk uit bij Shane Dobbin. Dobbin komt als skeeleraar uit voor het Worldteam Rollerblade en was in 2004 goed voor de wereldtitel op de 5km-puntenkoers. Ploegleider Jan Martien van der Wetering, zelf afkomstig uit de skeleerwereld, haalt de skeelertopper nu op proef naar zijn ploeg. De komende weken zal Dobbin op kunstijs getest worden of hij genoeg potentieel heeft om zich definitief bij de Rood-Blauwe formatie te voegen. Als dit het geval is zal hij uit gaan komen in de KNSB Cup zaterdagavondcompetitie.

Gezien de geschiedenis van skeeleraars in het schaatspeloton zal dit waarschijnlijk wel lukken. Eerder slaagde verschillende buitenlandse skeelertoppers er succesvol in de overstap te maken naar het Nederlandse marathonschaatsen. Het begon ooit met KC Boutiette die in 1998 door Erik Hulzebosch naar diens Buiter Betonploeg werd gehaald en die sinds dat moment goed was voor 21 zeges op kunstijs. In 1999 volgde Cédric Michaud, later gevolgd door o.a. Tristan Loy, Pascal Briand, Alain Gloor, Roger Schneider en Alexis Contin. Alhoewel het in het algemeen een succesverhaal is, waren in de verschillende jaren ook enkele voorbeelden van rijders die de overstap niet konden maken. Bij welk rijtje Shane Dobbin geschaard zal worden zal binnenkort blijken.