Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vluchtende Bart Swings neemt Sjoerd Huisman Bokaal mee naar België

Vluchtende Bart Swings neemt Sjoerd Huisman Bokaal mee naar België

geplaatst zaterdag 28 november 2015 om 22:26:30 op Schaatspeloton.nl

Bart Swings (Team Stressless) heeft dankzij een zeer sterke aanval in de slotfase de Sjoerd Huisman Bokaal gewonnen. In Hoorn ging Swings drie ronden voor het eind aan, het peloton kwam niet meer terug en daarmee gaat de Sjoerd Huisman Bokaal voor een jaar naar België. Alexis Contin (Royal A-ware/Fonterra) won de sprint van het peloton en werd tweede, Evert Hoolwerf (Tjolk) werd derde.

Het was in de finale van de Sjoerd Huisman Bokaal Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff) die de wedstrijd liet ontploffen. Hoogeveen ging zo'n 10 ronden voor het eind solo in de aanval ging. Het leek er even op dat de oer-aanvaller de poging ditmaal succesvol tot het einde kon gaan brengen. Simon Schouten (Royal A-ware/Fonterra) slaagde er echter in de oversteek te maken waarna het peloton ook weer terug kwam. Hoogeveen stapte moegestreden uit de wedstrijd, Okay Fashion & Jeans leek het peloton op tempo naar de massasprint te brengen. Maar uit de rug van de Okay-trein koos Bart Swings de aanval. Met het rondenbord op drie slaagde de Belg er in een 50 meter voorsprong te nemen en elke poging uit het peloton was daarna kansloos. Swings mocht breed juichend de zege bejubelen. De pelotonsprint werd vervolgens gewonnen door Alexis Contin, Evert Hoolwerf mocht als derde naar het podium.

Klassementsleider Ingmar Berga (Royal A-ware/Fonterra) finishte op de vijfde plaats en behield de Oranje leiderstrui. Evert Hoolwerf blijft ook na de wedstrijd in Hoorn in de Witte jongerentrui.

Bekijk ook:

Uitslag