Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelslag Gary Hekman bij Mass-start Finale, afwezige Irene Schouten eindwinnares Dames

Dubbelslag Gary Hekman bij Mass-start Finale, afwezige Irene Schouten eindwinnares Dames

geplaatst zaterdag 21 november 2015 om 18:50:55 op Schaatspeloton.nl

De finale van de nationale mass-startcompetitie is in Heerenveen gewonnen door Gary Hekman (Van Werven) en Suzanne Schulting (Nationale Selectie Shorttrack). Hekman pakte met de overwinning in de finale ook de eindzege in de competitie over drie wedstrijden. De in Thialf afwezige Irene Schouten (Royal A-ware/Fonterra), zij is bij de World Cup in Salt Lake City, won het eindklassement bij de Dames.

Het is een aparte situatie een competitie van drie wedstrijden mass-start die gebruikt wordt om de bondscoach zijn selectie te laten bepalen voor internationale wedstrijden die de finale kent op het moment dat juist die beste schaatsers in het buitenland zijn voor de World Cup. De wel aanwezige schaatsers maakte er het beste van. In de Herenwedstrijd was het Gary Hekman die zich het snelst toonde in de massasprint en zo de eindzege in het klassement pakte. Op het laatste rechte stuk rekende Hekman af met Johan Hendriks (Haven Amsterdam/SKITS) en Thom van Beek (Team Van Werven). In het eindklassement zag Hekman zich geflankeerd door Johan Knol (Team Man&Mach) en Peter van de Pol (Team Skate4AIR).

Bij de Dames ging de winst in de finale naar Suzanne Schulting. De shorttrackster rekende na de 16 ronden af met Carla Ketellapper-Zielman (Koga) en Kelly Schouten (ZiuZ). Irene Schouten won het eindklassement ondanks dat ze niet in Heerenveen was om haar eindprijs in ontvangst te nemen. De tweede plaats in het eindklassement was voor Kelly Schouten, terwijl Jade van der Molen (Palet Schilderwerken) de prijs voor de derde plaats mocht ophalen.