Schaatspeloton.nl - Nieuws - Janno Botman en Manouk van Emmerik winnen in 6-Banentoernooi

Janno Botman en Manouk van Emmerik winnen in 6-Banentoernooi

geplaatst zondag 15 november 2015 om 17:47:52 op Schaatspeloton.nl

Janno Botman won de derde wedstrijd in het 6-Banentoernooi

Janno Botman won de derde wedstrijd in het 6-Banentoernooi (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

De derde wedstrijd in het 6-Banentoernooi is in Hoorn gewonnen door Janno Botman (C Divisie), Manouk van Emmerik (Dames) en Arjan Bakker (Masters) die alweer voor de derde keer op rij won. De pas 15-jarige Botman was als gastrijder in de competitie het snelst van een kopgroep van vijf met een ronde voorsprong. Wabe de Rooij en Mark Ooijevaar werden twee en drie, Johan Bakker die als vijfde finishte blijft klassementsleider.

Opvallend was dat de Dameswedstrijd in Hoorn zowat aansluitend gereden werd op de Regio Topwedstrijd in Haarlem. Na afloop van de landelijke wedstrijd haastte een groot aantal rijdsters zich naar De Westfries om daar aan de start te staan. De wedstrijd draaide na 35 ronden uit in een sprint van twee vluchtsters die stand hielden voor het peloton. Manouk van Emmerik was hier in de laatste meters iets sneller dan Doke Schoonhoven die genoegen moest nemen met de tweede plaats. Anna Lof won de sprint van het peloton en legde zo beslag op de derde plek. Klassementsleidster Beau Wagemaker werd achtste maar behield de leiding in het klassement.

Bij de Masters was Arjan Bakker alweer voor de derde keer op rij de beste. Dit maal soleerde de Gouwenaar naar de zege. Op de meet had Bakker enkele tellen voorsprong op Robert Gaasenbeek en Paul Robijn.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie