Schaatspeloton.nl - Nieuws - Haarlemse 6-Banenwinst voor Christiaan van den Berg en Rachelle van de Griek

Haarlemse 6-Banenwinst voor Christiaan van den Berg en Rachelle van de Griek

geplaatst maandag 9 november 2015 om 10:40:13 op Schaatspeloton.nl

Christiaan van den Berg won de tweede wedstrijd in het 6-Banentoernooi

Christiaan van den Berg won de tweede wedstrijd in het 6-Banentoernooi (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

De tweede wedstrijd in het 6-Banentoernooi is gewonnen door Christiaan van den Berg (C Divisie, ACE Team), Rachelle van de Griek (Dames) en Arjan Bakker (Masters). Van den Berg rekende in Haarlem in een spannende finish af met Johan Bakker die met zijn tweede tweede plaats op rij de leiding in het klassement overnam. Van de Griek toonde zich het sterkst in de massasprint en hield daarbij Beau Wagemaker achter haar die wel nog klassementsleidster blijft.

In de C Divisie kwam de winnaar van de eerste wedstrijd, Mark Ooijevaar, niet aan de start in Haarlem en gaf daarmee zijn klassementsleiding weg. Johan Bakker profiteerde hier als nummer twee in het klassement bijna optimaal van. De Leiderdorper moest op de streep Christiaan van den Berg net voor laten gaan en staat aan de leiding in de tussenstand. Tom van Vliet legde beslag op de derde plaats.

Bij de Dames moest Beau Wagemaker, die de eerste wedstrijd gewonnen had haar meerdere erkennen in Rachelle van de Griek. Annemarie Vriend legde in de eindsprint beslag op de derde plaats. Met haar tweede plaats bleef Wagemaker wel de leidster in het tussenklassement. Ook Arjan Bakker behield bij de Masters de klassementsleiding. De Gouwenaar won na de eerste wedstrijd ook de tweede wedstrijd. Op de meet was hij net iets sneller dan Kurt Wubben en Laurens Akerboom die twee en drie werden.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Masters