Schaatspeloton.nl - Nieuws - Leidster Janneke Ensing soleert naar winst in Deventer

Leidster Janneke Ensing soleert naar winst in Deventer

geplaatst zaterdag 7 november 2015 om 20:34:39 op Schaatspeloton.nl

Janneke Ensing kan onbedreigd juichen, ze wint met een solo-ontsnapping de derde KPN Marathon Cup in Deventer.

Janneke Ensing kan onbedreigd juichen, ze wint met een solo-ontsnapping de derde KPN Marathon Cup in Deventer. (bron: Schaatspeloton.nl)

Gekleed in de Oranje leiderstrui heeft Janneke Ensing (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) in Deventer de derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup op haar naam geschreven. Ensing slaagde er in de slotfase van de wedstrijd in solo-ontsnapping met succes tot het eind te brengen. Op een halve ronde achterstond won Daniëlle Lissenberg-Bekkering (KOGA) de sprint om de tweede plaats voor Aggie Walsma (CENNED) die derde werd.

Ensing bekroond met haar winst een aanvallende rijstijl van haarzelf. De Drentse plaatste haar beslissende ontsnapping zo'n 15 ronden voor het eind toen ze vanaf de kop versnelde. De Chileense Viviana Rodríguez (ACE Team) schatte het moment op waarde en probeerde mee te springen met Ensing. Rodríguez kon echter niet mee met de klassementsleidster en viel terug in een tweede groep van acht dames die zich vormde achter de ontketende Ensing die solo een ronde voorsprong pakte. Het achttal in de achtervolging, naast Rodríguez bestaande uit Esmee Visser (Haven Amsterdam/SKITS), Jade van der Molen (Palet Schilderwerken), Marieke Dohle-Van Hoek (Nedflex/MeerMagazijn), Daniëlle Lissenberg-Bekkering, Aggie Walsma, Iris van der Stelt (MKBasics.nl) en Corina Strikwerda (Lasaulec B.V.), kwam tot de staart van het peloton en kreeg van de jury de ronde voorsprong mee.

Na het afsprinten van het peloton buffelde Janneke Ensing door en haar overwinning kwam geen moment in gevaar. Achter de klassementsleidster, die met haar overwinning de Oranje leiderstrui alleen maar steviger om haar schouders kreeg, sprintte Daniëlle Lissenberg-Bekkering naar de tweede plek, Aggie Walsma legde beslag op de derde plaats. Iris van der Stelt finishte op de vierde plaats net naast het podium maar verstevigde ook de leiding in het Witte jongerenklassement.

Bekijk ook:

Uitslag