Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gruppo Cosmo-iSkate brengt Italiaanse Beloften in het marathonpeloton

Gruppo Cosmo-iSkate brengt Italiaanse Beloften in het marathonpeloton

geplaatst vrijdag 30 oktober 2015 om 22:44:24 op Schaatspeloton.nl

Cristian Sartorato (B6) en Brian Geronazzo (B20) afgelopen zaterdag in actie tijdens de eerste KPN Marathon Cup in Amsterdam.

Cristian Sartorato (B6) en Brian Geronazzo (B20) afgelopen zaterdag in actie tijdens de eerste KPN Marathon Cup in Amsterdam. (bron: Schaatspeloton.nl)

In de Beloften Divisie staat dit seizoen met het team Gruppo Cosmo-iSkate een volledig Italiaanse formatie aan de start. Christian Sartorato, Carlo Polese, Brian Geronazzo en Daniel Niero zullen het in het Noord-Italiaanse Noale gevestigde team in het Nederlandse peloton vertegenwoordigingen. De ploeg hoopt, in samenwerking met iSkate, haar rijders door het rijden in het marathonpeloton hun schaatstechniek, kracht en uithoudingsvermogen te laten verbeteren.

Naast wedstrijden in het marathonpeloton zullen de Italianen ook op de langebaan in actie komen. "We zijn atleten met een skeelerachtergrond en willen in de voetsporen van Francesca Lollobrigida treden die naar jullie land gekomen is om te leren en haar ijstechniek te verbeteren". Aldus teammanager Riccardo Calvi die via Lollobrigida's en Fabio Francolini's zaakwaarnemer in contact werd gebracht met iSkate. Bij die organisatie hebben de Italianen de mogelijkheid gekregen in Groningen te trainen onder Lieuwe Mulder. "We zijn de reis in Nederland in oktober begonnen we zullen tot eind februari in Nederland actief blijven" aldus Calvi. "In december gaan we even terug naar Italiƫ voor het nationale kampioenschap waar we onze vooruitgang hopen te tonen." In het marathonpeloton hoopt de ploeg vooral hun techniek en kracht te verbeteren en daarnaast aan hun duurkilometers te bouwen. Bovendien wil de formatie ook op de langebaan hun persoonlijke records aanzienlijk verbeteren en met die verbetering competitieve en beter dan ooit aan de start te staan van het Italiaanse kampioenschap. "We zijn er van overtuigd dat we deze doelen kunnen halen dankzij de iSkate-trainers."

Het team bestaat uit de op hoog niveau skeelerende beloften Brian Geronazzo, Cristian Sartorato, Carlo Polese en Daniel Niero. "We zijn erg gemotiveerd, maar zijn ons er van bewust dat het een groot project is." aldus Calvi, die met zijn rijders de eerste Italiaanse marathonploeg zal vormen in de Nederlandse competitie. "We hebben een fantastische en professionele omgeving gevonden in Nederland. We hopen onze doelen te bereiken en zo meer Italianen in de voetsporen te laten treden van grote voorgangers als Francesca Lollobrigida en Fabio Francolini."

Naast de hoofdsponsor Gruppo Cosmo, een Italiaanse familieconglomeraat actief in de bouwsector, word de ploeg gesponsord door Banca Popolare Wolksbank en heeft het in +watt (voeding), Biemmesport (wielerkleding) en Fise e Maser belangrijke leveranciers.

Bekijk ook:

Carlo Polese
Daniel Niero
Brian Geronazzo
Cristian Sartorato