Schaatspeloton.nl - Nieuws - Remco Schouten: "Proberen zo goed mogelijk te rijden met de ploeg"

Remco Schouten: "Proberen zo goed mogelijk te rijden met de ploeg"

geplaatst donderdag 22 oktober 2015 om 22:35:18 op Schaatspeloton.nl

Remco Schouten

Remco Schouten

Nadat hij vorig seizoen de KPN Marathon Cup in de Eerste Divisie won maakt Remco Schouten deze winter de overstap naar de Top Divisie. Voor Okay Fashion & Jeans zal hij zaterdag van start gaan op het hoogste niveau. Hierop vooruitlopend sprak Schaatspeloton.nl kort met de 20-jarige schaatser uit Ammerstol. "Ik hoop dat we een aantal wedstrijden kunnen winnen, maar dat kunnen we alleen als we als team rijden."

Je maakt deze winter de overstap naar het hoogste niveau, hoe is je zomer geweest? Denk je er klaar voor te zijn?
Mijn zomer is goed geweest, veel met het team getraind en goede kampen gedraaid. Ik was altijd gewend om veel wedstrijden te fietsen. Dat heb ik nu iets minder gedaan, maar nog wel wat gereden, en meer schaats specifiek getraind.

Wat gaat voor jou het doel zijn dit jaar?
Proberen zo goed mogelijk te rijden met de ploeg. Ik hoop dat we een aantal wedstrijden kunnen winnen, maar dat kunnen we alleen als we als team rijden. Het blok van Jillert verslaan gaat heel lastig worden maar als we goed als ploeg rijden moet dit een aantal keer lukken dit seizoen!

Verwacht je dat jullie met een Frank Vreugdenhil kunnen gaan meespelen om de cupwinst?
Ik hoop het wel! Het zal even afwachten worden hoe de eerste wedstrijden verlopen. Daarna kun je pas beslissen of je er voor gaat rijden. Het zal er ook vanaf hangen of Frank de wereldbekerwedstrijden op de langebaan mag gaan rijden. Dan mis je vaak een aantal marathons. Maar het lijkt me wel om met Frank voor de cup te rijden. Ik denk dat hij zeker een van de kandidaten is voor de winst in de cup

En wie gaat jou dan opvolgen bij de Beloften?
Ik hoop een van de jongens van Groenehartsport.nl. Ik denk Christiaan Hoekstra hij heeft vorig jaar al een wedstrijd gewonnen en met Leander (van der Geest, Red.) en mij samen waren we vorig jaar een super team. Als Joost Juffermans en Kurt Wubben het team tactisch weer net zo goed kunnen laten rijden als wij vorig jaar deden moet het weer kunnen voor Groenehartsport.

Bekijk ook:

Remco Schouten