Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jaap Edenbaan zeker tot dag voor seizoensopening gesloten door storing

Jaap Edenbaan zeker tot dag voor seizoensopening gesloten door storing

geplaatst donderdag 15 oktober 2015 om 21:49:03 op Schaatspeloton.nl

De Amsterdamse Jaap Edenbaan die vandaag door een storing zijn deuren heeft moeten sluiten zal in elk geval tot vrijdag 23 oktober, de dag voor de geplande start van het marathonschaatsseizoen, gesloten blijven. Dat weet baancontactpersoon Henk Veen vanavond te melden. De installatie van de 400 meterijsbaan kampt met problemen en dient gerepareerd te worden. De eerste KPN Marathon Cup staat op dit moment nog gepland voor zaterdag 24 oktober in de hoofdstad.

Op dit moment is de installatie buiten bedrijf. Nadat de reparatie heeft plaatsgevonden moet er opnieuw ijs worden gemaakt. Hierdoor kan er in ieder geval tot en met vrijdag 23 oktober niet worden geschaatst. Tot die tijd gaan alle activiteiten (trainingen, lessen, wedstrijden etc.) op de buitenbaan dus niet door. "Begin volgende week sturen we een bericht over de voortgang. Houd hiervoor onze website, Facebook en Twitter in de gaten." aldus Veen. "De Jaap Eden IJsbaan betreurt dat er niet geschaatst kan worden. We doen onze uiterste best om zo snel als mogelijk weer in bedrijf te zijn. We willen je vragen om dit bericht te delen met mede-schaatsers, zodat zo min mogelijk mensen voor niets naar de ijsbaan komen."

Doordat de baan dicht is vervallen ook de inschrijfavonden voor de Amsterdamse baanmarathons op vrijdag 16 en 23 oktober.