Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sportvrouw.com in voorbereiding, openingswedstrijd waarschijnlijk te vroeg voor Jane Ravestein

Sportvrouw.com in voorbereiding, openingswedstrijd waarschijnlijk te vroeg voor Jane Ravestein

geplaatst woensdag 14 oktober 2015 om 07:49:22 op Schaatspeloton.nl

Sportvrouw.com met ?van links naar rechts: Margo van de Merwe, Jane Ravestein, Linda Bouwens (ploegleidster), Lucy Witteman en Tessa Witteman.

Sportvrouw.com met ?van links naar rechts: Margo van de Merwe, Jane Ravestein, Linda Bouwens (ploegleidster), Lucy Witteman en Tessa Witteman.

Afgelopen weekend kwam Team Sportvrouw.com bijeen voor een team- en trainingsweekend in Leeuwarden. De nieuwe formatie waarvoor Margo van de Merwe, Jane Ravestein en de zussen Lucy Hutten-Witteman en Tessa Witteman uitkomen heeft zich daar voorbereid op de seizoensstart 24 oktober in Amsterdam. Voor Jane Ravestein komt die openingswedstrijd waarschijnlijk te vroeg. Ravestein, die een jaar geleden haar rug brak tijdens de onfortuinlijke wedstrijden in Thialf, kon meetrainen maar wacht op toestemming van de arts voor deelname aan wedstrijden.

De Top Divisieschaatssters en ploegleidster Linda Bouwens, hadden een druk programma: twee fietstrainingen, een meeting met mental coach Bart Boogaard uit Franeker en schaatstrainingen op zaterdag en zondag in de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden. De dames waren erg te spreken over de hal en meer specifiek de kwaliteit van het ijs. Tessa Witteman, die normaliter in De Uithof in Den Haag traint, neemt zelfs het woord ‘jaloers' in de mond.

Het schaatsmarathonseizoen begint op 24 oktober in Amsterdam. Voor in ieder geval één schaatsster van Team Sportvrouw.com komt deze wedstrijd waarschijnlijk te snel. Jane Ravestein brak vorig seizoen haar rug tijdens een wedstrijd in Thialf. Pas een week of vijf geleden zijn de schroeven, die noodzakelijk waren om haar gebroken wervels te fixeren, verwijderd in het UMCG. Desondanks kon ze dit weekend een flink deel van de schaatstraining meedraaien. Een wedstrijd rijden kan ze echter pas wanneer de artsen uit het UMCG de resultaten van de hersteloperatie hebben bekeken. Het zal erom spannen of dat net voor of net na de seizoensstart plaatsvindt.

Dat het team in Leeuwarden bijeenkwam was geen toeval. Hoofdsponsor Sportvrouw.com, nieuwkomer in het marathonschaatsen, is namelijk gevestigd in de Friese hoofdstad. De webwinkel richt zich op vrouwen die een uitdaging niet uit de weg gaan en plezier beleven aan samen sporten. Naast de unieke selectie sportkleding met een vrouwelijke pasvorm en mooi design, ondersteunt Sportvrouw.com de sportende vrouw onder andere met informatieve blogs van topsporters over voeding, training, gezondheid, etc. Drijvende kracht achter Sportvrouw.com Frank van Dulmen heeft het team een speciale missie meegegeven: laat zien dat je plezier beleeft aan je sport, op het ijs en daarnaast!

"De basis van sporten moet zitten in de lol en voldoening die het je geeft," aldus Frank van Dulmen. "Uiteraard zijn training, goed eten, etc. belangrijk, maar zonder plezier in wat je doet haal je nooit het optimale resultaat. De drive waarmee Margo, Jane, Tessa en Lucy hun sport bedrijven, de opofferingen die ze daar voor moeten doen en tegelijkertijd zoveel plezier uit kunnen stralen, heeft mij over de streep getrokken om hoofdsponsor te worden. Het is precies waar Sportvrouw.com voor staat: vrouwen die een uitdaging niet uit de weg gaan en plezier beleven aan samen sporten!"

De Leeuwarder ondernemer, die al jaren een uitgeverij in Leeuwarden heeft, is zo enthousiast over het team dat hij persoonlijk, samen met zijn partner, de teamoutfit heeft ontworpen en omdat ze toch bezig waren daarnaast nog eens drie opvallende fietsoutfits voor vrouwen!