Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ormer ICT en A. de Jong Groep sponsoren Beloftenteam Henk Angenent

Ormer ICT en A. de Jong Groep sponsoren Beloftenteam Henk Angenent

geplaatst dinsdag 13 oktober 2015 om 19:55:40 op Schaatspeloton.nl

Elfstedenwinnaar Henk Angenent keert deze winter terug in het Beloftenpeloton dankzij support van sponsoren Ormer ICT en A. de Jong Groep. Het uit de winnaar van de Noord-Oost Competitie en de Regiocompetitie Zuid Joerec Cijsouw, Regiocompetitie Oostwinnaar Bart Hoolwerf, Tijs van der Steen en Jens Zwitser bestaande Team Ormer ICT/A. de Jong Groep werd vandaag gepresenteerd in het hoofdkantoor van Ormer ICT in Schiedam.

Tijdens de presentatie bij hoofdsponsor Ormer ICT toonde Henk Angenent duidelijk zijn ambities voor het team: "Ik denk niet in resultaten, maar in stappen. Ik vind het belangrijk om de rijders te zien ontwikkelen tot volwaardige marathonschaatsers met veel zelfvertrouwen: killers op het ijs die er altijd voor gaan. Als de rijders goed in hun vel zitten, komt de overwinning vanzelf."

De vier talentvolle schaatsers hebben in het verleden al bewezen winnaars te zijn: Joerec Cijsouw (23) won afgelopen jaar zowel de Noord-Oost Competitie als de Regiocompetitie Zuid. Regiocompetitie Oostwinnaar Bart Hoolwerf (17) werd daarnaast ook Nederlands Kampioen marathonschaatsen Junioren B en derde op de aflossing tijdens het Europees Kampioenschap skeeleren op de baan. Tijs van der Steen (24) werd Nederlands Kampioen skeeleren bij de beloftes in 2013 en Jens Zwitser (38) is de ervaren, ‘oude' krijger van het team. Hij won eerder de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in 2012.

Tijdens de officiële presentatie bij Ormer ICT was ook ploegleider Willem Hoolwerf aanwezig. Bart de Boer, de verzorger van het team, kon helaas niet aanwezig zijn.