Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marathonmeiden.com opnieuw gesteund door Blue Dune en Rekenservice.nl

Marathonmeiden.com opnieuw gesteund door Blue Dune en Rekenservice.nl

geplaatst donderdag 8 oktober 2015 om 23:19:14 op Schaatspeloton.nl

Komende winter komt de Marathonmeiden ploeg van ploegleiders Cees Roemer en Suzanne Mulder opnieuw op het ijs als team Blue Dune/Rekenservice.nl. Kirsten Velzeboer, Liesbeth Milatz en de van het regionale niveau overkomend Eva Buurman komen net als vorige seizoen uit in het ongewijzigde rood-witte pak. Nieuw zijn Regiocompetitie Zuidwinnares Floor Peters, die haar landelijke debuut maakt, en Floor Besteman die in het 6-Banentoernooi zal uitkomen en daarnaast invalrijdster zal zijn voor de landelijke ploeg.

"We zijn erg blij dat deze hoofdsponsoren weer het vertrouwen hebben uitgesproken in ons team." aldus ploegleidster Suzanne Mulder. "Daarnaast worden wij gesteund door diverse subsponsoren."

Het team heeft ten opzichte van vorig jaar een aantal wijzigingen ondergaan: Kirsten Velzeboer en Liesbeth Milatz zijn gebleven, deze meiden hebben in hun tweede jaar de ambitie om volwaardig onderdeel van het peloton te zijn en voor mooie uitslagen te zorgen. Naast deze deelneemsters van afgelopen seizoen is het team versterkt met de regiorijdster van het team van vorig jaar Eva Buurman. "Eva heeft vorig jaar aan iedereen bewezen dat ze een aanwinst is voor het marathonpeloton. Daarnaast heeft ze een zeer goed seizoen gedraaid op de racefiets, wat uiteindelijk beloont is met een contract bij wielerploeg Parkhotel Valkenburg."

De formatie moet tot hun spuit wel afscheid nemen van Melissa de Boer. Haar knieblessure liet op dit moment schaatsen op het hoogste niveau niet meer toe. In Floor Peeters heeft Blue Dune/Rekenservice.nl een vervangster gevonden. Peters komt uit Gewest Noord-Brabant Limburg en zal haar debuut maken in de Top Divisie, nadat ze vorig seizoen eindwinnares was van de Regiocompetitie Zuid van dat gewest.

Net als afgelopen seizoen met Eva Buurman heeft het team komend seizoen opnieuw een dame uit de regio kans om te proeven aan het hoogste niveau. Floor Besteman zal de kleuren van de Marathonmeiden verdedigen in het 6-Banentoernooi en de Regio Topcompetitie en zal daarnaast de vaste invalster zijn. Besteman is naast het schaatsen studente geneeskunde.