Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Drogenbroek nieuwe leidster 6-Banentoernooi

Van Drogenbroek nieuwe leidster 6-Banentoernooi

geplaatst donderdag 17 januari 2008 om 08:04:00 op Schaatspeloton.nl

Met de afwezigheid van de dit jaar overheersende broer en zus Schouten werd woensdagavond in Amsterdam de zevende etappe in het 6-Banentoernooi verreden. De dagzeges gingen in de hoofdstad naar Brian Goldman, Marianne Gerrits en Arjan Bakker. Mariska van Drogenbroek behaalde door een zesde plaats genoeg punten om bij de Dames de leiding in het klassement over te nemen van Irene Schouten.

C Divisie

Bij de Heren C-rijders was het de 18-jarige Brian Goldman die met de dagzege terug naar Den Haag kon. Goldman klopte na 50 ronden Roy Mulder die tweede werd en Koen Stoffers die als derde over de streep kwam. Bert Koelewijn eindigde op de zesde plaats en liep in het klassement in tot op drie punten van de wederom afwezige Simon Schouten.

Dames

Zoals gezegd was het dus Mariska van Drogenbroek die de klassementsleiding kon overnemen bij de Dames. Ook Van Drogenbroek eindigde op de zesde plaats, maar behaalde daarmee dus genoeg punten om voorlopig in poll-position aan de laatste vier wedstrijden te beginnen. De dagzege ging in Amsterdam naar Marianne Gerrits. De 39-jarige rijdster was op haar thuisbaan te sterk voor Femke Roemer die op de tweede plaats eindigde, Michelle Buskermolen was derde.

Masters

Arjan Bakker wist op de Jaap Edenbaan zijn leiding in het klassement verder te verstevigen. De Goudenaar was te snel voor Jan Hubert en Sjaak Botman die op de tweede en derde plek eindigden. Ik het klassement heeft Arjan Bakker nu al een voorsprong van 29 punten op zijn naaste concurrent Sjaak Botman.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag C Divisie
Uitslag Dames