Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Haven Amsterdam/SKITS en RTC Noordwest starten damesploeg uit samenwerking

Team Haven Amsterdam/SKITS en RTC Noordwest starten damesploeg uit samenwerking

geplaatst vrijdag 2 oktober 2015 om 14:22:48 op Schaatspeloton.nl

In samenwerking met het Regionale Talenten Centrum (RTC) Noordwest is het Team Haven Amsterdam/SKITS dit jaar gelukt een volledige damesploeg samen te stellen om uit te komen in de Dames Top Divisie. De Damesploeg, bestaande uit Esther Kiel, Esmee Visser, Simone Warmerdam en Ellen de Waard, komt naast de bestaande Topdivisieploeg, twee beloftenploegen en een grote regioploeg waardoor Team Haven Amsterdam/SKITS komend seizoen breed vertegenwoordigd is in het marathonpeloton.

Ellen de Waard rijdt al een aantal seizoenen mee en heeft de ambitie om het komende seizoen weer een stap te maken en voorin mee te rijden. Zij krijgt versterking van Esther Kiel en Esmee Visser die dit jaar debuteren in het landelijke peloton. Beide rijdsters zijn dit jaar lid van RTC Noordwest en deden afgelopen seizoen in de langebaan al mee aan de NK Senioren Allround en de WK Junioren. Simone Warmerdam, ook lid van RTC Noordwest, reed vorig seizoen al enkele wedstrijden voor team Steigerplank. Dit jaar zal ze, net als Kiel en Visser, het langebaanprogramma combineren met het rijden van marathonwedstrijden. De regiorijdster Heidi Snoek maakt het team compleet als reserverijdster. Nadat ze vorig jaar vijfde is geworden in het 6-Banentoernooi wil ze dit jaar ervaring opdoen om uiteindelijk de overstap te kunnen maken naar het landelijk peloton.

Dionne Noordhof is aangetrokken als ploegleider van het damesteam en heeft veel zin om met de dames aan de slag te gaan: "Komend seizoen draait om ervaring opdoen, voor de langebaandames als schaatster in het peloton en voor mijzelf als ploegleider." Noordhof is bewegingswetenschapper en heeft een achtergrond in het wielrennen. De eerste wedstrijd van dit seizoen op 24 oktober is direct een thuiswedstrijd op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Een mooi moment voor het damesteam om zich te laten zien.

Bekijk ook:

Team Haven Amsterdam/SKITS kleurt fluorgeel-zwart, SKITS kiest blauw-zwart (30 september 2015)