Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook trainer Van Hooidonk vertrekt bij Van Werven

Ook trainer Van Hooidonk vertrekt bij Van Werven

geplaatst zaterdag 26 september 2015 om 19:48:59 op Schaatspeloton.nl

Nadat eerder deze week Jordy Harink vertrok naar CRV-Interfarms stopt ook trainer Martin van Hooidonk nu bij Team Van Werven. Schaatsen.nl weet te melden dat het vertrek van beiden met elkaar verband houdt. "Jordy had moeite om zich staande te houden gezien de sfeer en de druk bij een topploeg. Martin zag ook dat het niet werkte en na het vertrek van Jordy was het voor hem ook tijd om te gaan." aldus Geert Plender tegen de bondssite.

Volgens Plender was de samenwerking tussen Van Hooidonk die de schema's trainingsschema's schreef en ploegleider Roy Boeve vanaf het begin gewaagd. "Roy gaat meer af op zijn gevoel, Martin handelt vanuit zijn expertise. In het begin gaf de samenwerking tussen de twee heel veel energie, maar uiteindelijk ging het juist veel energie kósten." aldus Plender op Schaatsen.nl. "In de zomer hebben we daar al een gesprek over gehad en nu was het voor Martin de tijd om te gaan. Je wilt samen door, maar als het niet meer werkt, moet je ook durven veranderen. Het heeft geen zin om mensen aan een contract te houden als het gevoel niet goed is."

Team Van Werven vangt het vertrek van Van Hooidonk intern op. Wel zal hij nog enkele van de rijders persoonlijk blijven begeleiden.

Bekijk ook:

CRV-Interfarms neemt Jordy Harink over van Van Werven (24 september 2015)