Schaatspeloton.nl - Nieuws - HSB Totaal nieuwe ploeg damespeloton

HSB Totaal nieuwe ploeg damespeloton

geplaatst maandag 1 oktober 2007 om 23:06:00 op Schaatspeloton.nl

In het damespeloton zal komend seizoen een nieuwe ploeg te vinden zijn onder de naam Team HSB TOTAAL.

In het damespeloton zal komend seizoen een nieuwe ploeg te vinden zijn onder de naam Team HSB TOTAAL.

In het damespeloton zal komend seizoen een nieuwe ploeg te vinden zijn onder de naam Team HSB TOTAAL. Deze nieuwe ploeg is een combinatie van ervaring en nieuw talent. Marja van der Werf en Lucy Hutten-Witteman kunnen hun ervaring komend seizoen delen met de youngsters Ankie Ytsma en Sanne Halma. Samen met het ploegleiderduo Johan Zonderland en Jan Eise Kromkamp wordt een leuk seizoen verwacht.

"De doelstelling van het team is in eerste instantie simpel; lekker schaatsen, voorin meezitten, meegaan met ontsnappingen en verrassen." Aldus de begeleiding. Marja van der Werf komt over van het gestopte Nicolai, Laurens & Tabak team en mag na een jaar knechten voor Maria Sterk haar eigen race gaan rijden. Lucy Hutten-Witteman komt over van het door een faillissement van de sponsor ter ziele gegane Team Zuidema Kranen. Ook zij zal een vrije rol hebben in het nieuwe team en mag zeker in staat worden geacht om korte uitslagen te rijden. Ankie Ytsma en Sanne Halma zijn relatief nieuwe namen in het peloton. Ankie Ytsema maakte vorig jaar haar debuut in het landelijke peloton. Voor Sanne Halma wordt het dit seizoen de vuurdoop. Zij reed vorig jaar in de regiomarathons mee voorin, maar zal dit jaar voornamelijk als leerjaar beschouwen. Ytsma wil zichzelf ten opzichte van vorig jaar gaan verbeteren en het doel om regelmatig mee te gaan met een ontsnapping moet voor haar absoluut mogelijk zijn.

De ploeg staat onder leiding van Jan Eise Kromkamp en Johan Zonderland. Dit duo zal afwisselend de ploeg gaan coachen tijdens de wedstrijden en trainingen. Dat de ervaren Kromkamp de klappen van de zweep kent behoeft geen nadere uitleg, maar ook Johan Zonderland, die overkomt van Nicolai, Laurens & Tabak, heeft de kennis en ervaring om de dames extra te stimuleren om prestaties van formaat te leveren.

De sponsor, HSB Totaal, is een bouwbedrijf uit Drachten, die door middel van deze sponsoring de naamsbekendheid wil vergroten. Het bedrijf legt zich naast de nieuwbouw van woningen toe op het bouwen van bedrijfspanden. Op dit moment concentreren de activiteiten zich vooral in Noord-Nederland maar het bedrijf heeft de gezonde ambitie om door te groeien en ziet daarvoor het marathonteam als uitstekend middel om als uithangbord te fungeren.

Bekijk ook:

Sanne Halma
Lucy Hutten-Witteman
Ankie Ytsma
Marja van der Werf