Schaatspeloton.nl - Nieuws - Scheenbeenblessure dwingt Durk Fabriek tot stoppen

Scheenbeenblessure dwingt Durk Fabriek tot stoppen

geplaatst donderdag 10 september 2015 om 21:44:09 op Schaatspeloton.nl

Durk Fabriek won in 2012 de Henk Angenent Classic.

Durk Fabriek won in 2012 de Henk Angenent Classic.

Durk Fabriek zal komend seizoen niet terugkeren in het marathonpeloton. Een slepende scheenbeenblessure dwingt de 29-jarige Fries tot stoppen. De winnaar van de laatste Henk Angenent Classic, die na het stoppen van Snelle Jelle in CRV-Interfarms een nieuwe ploeg had gevonden, legt vandaag in Leeuwarder Courant zijn keuze uit. "Je kan jezelf wel voor de gek houden, maar ik wil niet achteraan rijden en doormodderen". Aldus Fabriek die aanvankelijk niet wou opgeven.

Durk Fabriek kwam sinds 2005 uit op het hoogste marathonschaatsniveau voor achtereenvolgens Bouw Consulting Twente, Adformatie/Kras Reizen, Haak-Bional-Jovetra, Schuurman Schoenen, Windkr88, De Haan Westerhoff, A-ware/Fonterra en afgelopen seizoen Snelle Jelle. In 2012 behaalde Fabriek zijn enige zege met het winnen van de Henk Angenent Classic. Op het ijs De Wijde Aa was Fabriek toen na 200 kilometer te snel voor Rutger ter Laak. Een jaar later begon de scheenbeenblessure die hem nu uiteindelijk definitief aan de kant houdt. Een operatie loste tijdelijk de problemen op maar afgelopen winter kwam de pijn weer terug en verloor hij het grootste deel van het seizoen.

Nadat Snelle Jelle stopte vond Durk Fabriek onderdak bij CRV-Interfarms. In de aanloop naar het komende seizoen kwamen de klachten echter weer terug waarna Fabriek de knoop doorhakte en komend seizoen niet meer op het ijs te stappen.

Bekijk ook:

Durk Fabriek