Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Östersund klaar voor de start

Team Östersund klaar voor de start

geplaatst woensdag 3 oktober 2007 om 00:43:00 op Schaatspeloton.nl

Het ‘Zweedse’ Team Östersund is in nieuwe samenstelling klaar voor het nieuwe seizoen.

Het ‘Zweedse’ Team Östersund is in nieuwe samenstelling klaar voor het nieuwe seizoen.

Het ‘Zweedse’ Team Östersund is in nieuwe samenstelling klaar voor het nieuwe seizoen. Na het stoppen van Linda Verdouw als actief marathonschaatsster is de teamleiding van team Östersund op zoek gegaan naar een goede vervanging. Die is gevonden in de persoon van Tessa Kortekaas. De 19-jarige Voorhoutse maakte vorig seizoen een succesvol landelijk debuut voor de formatie van Groenehartsport.nl.

Naast de komst van Tessa Kortekaas en het vertrek van Linda Verdouw is de rest van de ploeg is hetzelfde gebleven: Lieke Splinter, Marleen Elstgeest en Jaike de Graaf vertegenwoordigen ook dit jaar weer de Zweedse kleuren van de stad Östersund.
Dit jaar zullen zij samen met Tomas Gustafson aanwezig zijn bij de Hollandse week in Östersund. Gustafson is, net als vorig jaar, verbonden aan het team als mental coach. Afgelopen jaar heeft hij de smaak te pakken gekregen van het Nederlandse marathonwereldje en hij kijkt nu alweer uit naar half november wanneer hij als coach aan de kant kan staan.

Co-sponsors
IJsburo is evenals vorig seizoen co-sponsor van het team en organiseert onder andere de schaatsvakanties naar Östersund. Op de dagelijks geveegde baan van 20 km op het Storsjö-meer organiseert IJsburo op 27 februari en 1 maart toertochten. Een ideale kans om kennis te maken met deze unieke omgeving 600 km boven Stockholm!

Een nieuwe co-sponsor is Indische Cake. Indische Cake is een koek met eigenschappen van cake. Indische Cake is geen onbekende in de marathonwereld. Al eerder waren zij sponsor van Sander Kingma en Douwe de Vries, en vorig jaar stond Mischa Coolen aan de start in de rood/gouden kleuren van Indische Cake.

Bekijk ook:

Marleen Elstgeest
Lieke Splinter
Tessa Kortekaas
Jaike de Graaf