Schaatspeloton.nl - Nieuws - Carien Kleibeuker nu ook in marathonteam A-ware/Fonterra

Carien Kleibeuker nu ook in marathonteam A-ware/Fonterra

geplaatst woensdag 26 augustus 2015 om 20:54:38 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen seizoen kwam Carien Kleibeuker nog in actie in de kleuren van Team Schaats Hart. Komend seizoen draagt ze het lichtblauw van A-ware/Fonterra.

Afgelopen seizoen kwam Carien Kleibeuker nog in actie in de kleuren van Team Schaats Hart. Komend seizoen draagt ze het lichtblauw van A-ware/Fonterra. (bron: Schaatspeloton.nl)

Komende winter brengt A-ware/Fonterra ook een damesformatie op het ijs in het marathonschaatsen. Carien Kleibeuker zal hierbij nu ook op de marathon voor het C-A-F collectief van Jillert Anema uitkomen. Afgelopen seizoen maakte Kleibeuker op de langebaan daar al onderdeel vanuit maar schaatste ze haar marathons in de kleuren van Team Schaats Hart. Naast Kleibeuker zullen ook Carlijn Achtereekte, Irene Schouten en Heather Bergsma-Richardson voor A-ware/Fonterra marathons gaan schaatsen.

Met Irene Schouten heeft de formatie een van de rapste vrouwen in het marathonpeloton binnen de gelederen. De West-Friese was het afgelopen seizoen namens Team New Balance goed voor twee overwinningen in de KPN Marathon Cup en behaalde daarnaast de Nederlandse en Wereldtitel Mass-start. In de World Cup op deze discipline eindigde ze na twee zeges als tweede in de eindrangschikking. Carien Kleibeuker was voor Team Schaats Hart goed voor de derde plaats in de marathon van Haarlem en was in voorgaande seizoenen net als Schouten goed voor meerdere overwinningen. Carlijn Achtereekte en Heather Richardson reden vorige winter al enkele marathons in het lichtblauw van de zuivelfabrikanten. Bertjan van der Veen zal als ploegleider de dames vanaf de kant bijstaan.

"Ik denk dat we dezelfde missie hebben als de mannen. Wij willen wedstrijden winnen." verwijst Carien Kleibeuker naar de succesvolle herenformatie van A-ware/Fonterra. "Met deze combinatie moet dat kunnen lukken."

Bekijk ook:

Carlijn Achtereekte
Heather Bergsma-Richardson
Carien Kleibeuker
Irene Schouten