Schaatspeloton.nl - Nieuws - Acties om budget Chileens schaatsproject rond te krijgen

Acties om budget Chileens schaatsproject rond te krijgen

geplaatst donderdag 20 augustus 2015 om 20:17:29 op Schaatspeloton.nl

Claudio Sandoval

Claudio Sandoval

De Chileense schaatsers Claudio Sandoval en Viviana Rodriguez keren komend seizoen terug naar Nederland om hun schaatsproject voort te zetten. Sandoval heeft al onderdak gevonden in de Eerste Divisie bij Sponsorkleding.nl, Rodriguez heeft eerder aangegeven de stap naar het landelijke peloton te willen maken. Stichting Skate Twice heeft het Zuid-Amerikaanse tweetal uitgenodigd ondanks dat het budget van het project nog niet helemaal toereikend is. Met verschillende acties probeert de stichting dit gat nu te dichten.

De twee Chileense inline skaters die al een paar jaar op rij bij IJsclub Tilburg omgeschoold worden tot schaatsers komen weer terug. Nadat ze in 3 trajecten van 3 maanden een aardig niveau hebben bereikt komen ze nu voor 8 maanden naar Nederland. Dat is nodig om het voor de World Cup vereiste niveau te bereiken. Het traject start eind augustus en loopt eind maart af. Tegelijk met het topsport traject zullen de schaatsers een studie in Nederland gaan volgen. Ze vullen hun studies in Chili aan met Engelstalige minors aan Nederlandse HBO-instellingen. Sandoval gaat Sport performance studeren aan de Fontys Hogeschool. Dat is een onderdeel van de Academie voor Lichamelijke opvoeding. Rodriguez gaat International Business aan de Hogeschool van Rotterdam studeren. Zo is het project veel meer dan een sportproject en alleen al vanwege de maatschappelijke ontwikkeling de moeite waard.

De Stichting Skate Twice die de ontwikkeling van de Chileense schaatsers ondersteund ijvert nog om het laatste gat in de begroting te dichten maar heeft wel besloten het tweetal al uit te nodigen. Om de vorderingen te maken die nodig zijn zullen ze nu 8 maanden in Nederland verblijven. Eerst om heel specifiek de zomertrainingen mee te doen, daarna om een vol schaatsseizoen mee te trainen. Ze zijn daarbij te bewonderen in 8 tot 10 landelijke KPN marathons. De rest van de tijd richten de schaatsers zich op het bereiken van de internationaal benodigde limiettijden op 1500, 3000 en 5000 meter. De Chilenen zijn zelf niet draagkrachtig genoeg om dit allemaal te betalen. Zij betalen vliegtickets en visa maar meer is niet haalbaar.

Om dit project te steunen zijn daarom onder andere drie acties opgezet.

Schaatsloten voor Chileens schaatsteam
Samen met de grote clubactie hebben we de schaatsloterij supportactie opgezet. Koop je loten dan maak je kans op een mooie prijs. Van elk lot van €5.50 gaat €4.40 naar het project. De rest gaat naar de prijzenpot van de supportactie. Met de supportactie kan je zelfs een auto winnen.

Schaatspakkenactie. 
Ben je wedstrijdschaatser en wil je rijden in het snelste schaatspak van Hunter? Doe dan mee aan de schaatspakkenactie. Je bestelt een schaatspak en je gaat loten verkopen. Als je 100 loten verkoopt krijg je het schaatspak gratis. Van elk lot gaat €1.- naar het Chileens schaatsproject. Verkoop je minder dan 100 loten dan gaat er €3.40 af van de prijs van je schaatspak. Zo rij je voordelig in een snel pak en steun je het Chileens project. Als je met 8 of meer rijders mee doet kan Hunter een speciaal ontwerp in eigen kleuren maken.

Chileense wijnactie
Ook kan je weer wijn bestellen uit oa de Chileense wijngaard Casa Marin waar ons voormalig lid Jamie Verbraak werkt. Dit jaar willen we ons niet alleen richten op privé aankoop van wijn maar we willen leden met een eigen zaak vragen om bij het vergeven van relatiegeschenken of kerstpakketten eens te denken aan deze wijnactie die volledig ten goede komt aan het Chileens schaatsteam.

Bekijk ook:

Claudio Sandoval
Viviana Rodriguez
Chileen Claudio Sandoval voor Sponsorkleding.nl naar Eerste Divisie (9 maart 2015)
Meer informatie over de acties op Chilespeedskating.com