Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zweedse Eva Lagrange completeert MKbasics.nl

Zweedse Eva Lagrange completeert MKbasics.nl

geplaatst zondag 16 augustus 2015 om 22:23:05 op Schaatspeloton.nl

Drievoudige winnares van de Zweedse natuurijsklassieker Vikangarännet en regerend Zweeds kampioene marathonschaatsen Eva Lagrange zal komend seizoen namens MKbasics.nl haar debuut maken in het Nederlandse marathonpeloton. Met de komst van Lagrange heeft MKbasics.nl, dat verder Nicky van Leeuwen, Elma de Vries en Iris van de Stelt in de gelederen kent, de ploeg compleet. Bij zusterploeg Palet Schilderwerken voegt Corina Dijkstra zich bij Ineke Dedden, Imke Vormeer en Jade van der Molen.

Eva Lagrange is sinds 4 jaar langebaanschaatsster en heeft meerdere Zweedse nationale titels op haar naam gezet. In 2013 was ze de laatste Zweedse kampioen marathonschaatsen op het natuurijs van het Runnmeer en in 2011, 2012 en 2013 was ze de beste in de Zweedse natuurijsklassieker Vikingarännet. Het afgelopen seizoen mocht de 22-jarige in Duitsland geboren Zweedse uitkomen op het Europees Kampioenschap in Tsjeljabinsk. Lagrange wil zich graag internationaal verbeteren en zoekt daarom versterking bij de Schaatsmeiden. Onder begeleiding van trainer Jack de Rijke hoopt ze opnieuw World Cups en het Europees Kampioenschap te kunnen rijden. Haar ambities zullen dit jaar niet alleen gericht zijn op het langebaanschaatsen. In het pak van team MKbasics.nl zal Eva Lagragne onder de vleugels van de lange ervaring van Elma de Vries en Iris van de Stelt haar debuut in de marathon maken. Met de eerdere komst van Nicky van Leeuwen is team mkbasics.nl nu voltallig. 

Corina Dijkstra in het schaatspak van Palet Schilderwerken
Bij het team Palet Schilderwerken is de laatste open plek ingevuld. Corina Dijkstra zal in de kleuren van Palet haar debuut maken in het landelijke damespeloton. De 19-jarige reed het seizoen 2014-2015 in de Noord-Oost Competitie meerdere malen bij de top 5 en zette de Regio Top Finale op haar naam. Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor junioren A bezette Corina de tweede plek achter Berber Vonk. De net afgestudeerde schoonheidsspecialiste hoopt bij Palet Schilderwerken zich positief te ontwikkelen in het landelijke damespeloton.

Ploegleider Jan Ronald Wigarda ziet het talent uit de Regio graag komen. Samen met Ineke Dedden, Imke Vormeer en Jade van der Molen is het team Palet Schilderwerken compleet.

Bekijk ook:

Corina Dijkstra
Eva Lagrange