Schaatspeloton.nl - Nieuws - Joerec Cijsouw wint ook Regiocompetitie Zuid

Joerec Cijsouw wint ook Regiocompetitie Zuid

geplaatst maandag 9 maart 2015 om 20:52:04 op Schaatspeloton.nl

Nadat hij eerder de Noord-Oost Competitie had gewonnen heeft Joerec Cijsouw zaterdag ook het eindklassement van de Regiocompetitie Zuid op zijn naam geschreven. De Zeeuw hield in Eindhoven 0,9 punt over op provinciegenoot Laurent Janse die de competitie als tweede eindigde. Bij de Dames ging de eindwinst naar Floor Peters, die de afwezige klassementsleidster Viviana Rodriguez onttroonde. Arnold Stam werd de eindwinnaar bij de Masters.

De finalewedstrijd was in de lichtstad een prooi voor Leendert Benjert. De 18-jarige Benjert won de wedstrijd met twee ronden voorsprong op het peloton. Brian van Vliet en Laurent Janse eindigde als tweede en derde. Joerec Cijsouw voltooide de wedstrijd op de vierde plaats en zag Janse 1 punt inlopen en daarmee een marge van 0.9 punten overhouden om de eindwinst binnen te halen. Cijsouw en Janse werden op het eindpodium vergezeld door Rico van Damme die daarmee een volledig Zeeuws eindpodium voltooide.

Floor Peters was bij de dames bij het vallen van het startschot al zeker van de eindwinst. Als enige dame startte zij in de finale waardoor zij een gat van 2,2 punten op de vanwege langebaanverplichtingen afwezige Chileense Viviana Rodriguez met gemak kon overbruggen. In het eindklassement was de derde plaats achter Peters en Rodriguez voor Clarissa van Maaren.

Bij de Masters sloot klassementsleider Arnold Stam af in stijl. In de gecombineerde C- en Masterwedstrijd pakte Stam met Leendert Benjert twee ronde voorsprong op het peloton en kon onbedreigd naar de zege schaatsen. Martie de Zeeuw werd op een ronde achterstand tweede, de derde plaats was voor Aart van Dalen. Dat drietal verscheen ook in diezelfde volgorde op het eindpodium van de Regiocompetitie Zuid waar Stam met 12 overwinningen in 13 wedstrijden allesoverheersend was.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie