Schaatspeloton.nl - Nieuws - Heideman blijft Haven Amsterdam/SKITS trouw

Heideman blijft Haven Amsterdam/SKITS trouw

geplaatst zondag 8 maart 2015 om 15:01:44 op Schaatspeloton.nl

Jan Maarten Heideman.jpg

Jan Maarten Heideman.jpg

Ook in het nieuwe seizoen 2015/16 zal Jan Maarten Heideman uitkomen in de kleuren van Team Haven Amsterdam/SKITS. De 41-jarige recordwinnaar op kunstijs gaat nog een jaar door bij de Amsterdamse studentenploeg waarvoor hij dit seizoen voor het eerst uitkwam. Dit seizoen was Heideman in het geel-rood-zwart van het hoofdstedelijk havenbedrijf goed voor een vijfde plaats tijdens de cupwedstrijd in Tilburg en finishte hij in de KPN Grand Prix Finale als tiende.

"Ik vind het leuk om als oudste van het peloton nog een jaar op het hoogste niveau te mogen schaatsen. En dan ook nog in een mooi team waar veel jongens een grote stap voorwaarts hebben gezet. Voor mij was het ook mooi om te merken dat de combinatie van werken bij Leisure World (o.a. ijsbaan Dronten) en het schaatsen bij Team Haven Amsterdam/SKITS zo goed samen gaat." aldus Heideman. Met de ervaring die de 41-jarige Heideman met zich meebrengt, is hij zowel in de wedstrijd als tijdens trainingen een voorbeeld voor de jongens. Bestuursvoorzitter Mario Kramer: "We zijn erg content dat hij ook aankomend seizoen voor onze ploeg rijdt. Jan Maarten is een welkome aanvulling binnen de ploeg, zowel wat betreft zijn ervaring als in het gesprek over de beleving van de sport. We zijn een ploeg voor en door (ex-) studenten en dat willen we ook blijven; daar hoort kritisch kijken naar je trainingen en prestaties bij."

De ploeg kijkt tevreden terug op afgelopen seizoen, maar kijkt na een mooie laatste wedstrijd op Jaap Eden, alweer vooruit naar een goede zomer. "Er liggen mooie plannen klaar die we hopelijk met veel enthousiasme tot uitvoer kunnen brengen, zodat we in oktober weer optimaal geprepareerd aan de start staan" aldus Kramer.