Schaatspeloton.nl - Nieuws - Port of Amsterdam sponsort Studentenkampioenschap

Port of Amsterdam sponsort Studentenkampioenschap

geplaatst woensdag 4 maart 2015 om 23:27:08 op Schaatspeloton.nl

Bij het Nederlands Studentenkampioenschap marathonschaatsen zal Port of Amsterdam zaterdag a.s. optreden als hoofdsponsor. Het havenbedrijf van de hoofdstad dat ook als sponsor van Team Haven Amsterdam/SKITS actief is in de sport geeft de titelstrijd wat extra armslag. Met de veiligheid in gedachte heeft de organisatie besloten bij het studentenkampioenschap voor de deelnemers een helm verplicht te stellen.

Schaatsende studenten uit heel Nederland komen op 7 maart 2015 naar Amsterdam om te strijden om de titel ‘Nederlands studenten kampioen marathonschaatsen'. In verschillende categorieën, bepaald op niveau, zal er gestart worden. Met de sponsoring van ‘Port of Amsterdam' kan het evenement nog grootser worden aangepakt. Onder andere kunnen er aantrekkelijke prijzen worden gewonnen in de verschillende categorieën. Bij de A categorie zal er zelfs gestreden gaan worden om prijzengeld. Voor de B en C categorie zijn er mooi prijzen beschikbaar gesteld door Hyro Sports.

De organisatie heeft met het oog op de veiligheid besloten bij het Studentenkampioenschap het gebruik van een helm verplicht te stellen. De formatie van Haven van Amsterdam/SKITS rijdt de afgelopen 2 seizoenen al met de Casco-helm rond. Deze helm wordt tijdens de wedstrijd ook verloot onder de winnaars van de premiesprints. Deze helm wordt ter beschikking gesteld door Schaatshelmen.com.
 
Het programma van de wedstrijden zal er als volgt uitzien:
19.30   Dames C         10 ronden
19.50   Heren C          15 ronden
20.30   Dames B         25 ronden
21.00   Heren B          35 ronden
21.40   Dames A         50 ronden
22.30   Heren A          70 ronden