Schaatspeloton.nl - Nieuws - Krachttoer Ingmar Berga in KPN Marathon Cup Finale, eindwinst voor Bob de Vries

Krachttoer Ingmar Berga in KPN Marathon Cup Finale, eindwinst voor Bob de Vries

geplaatst zaterdag 28 februari 2015 om 22:48:28 op Schaatspeloton.nl

Met een voorsprong van drie ronden op het peloton heeft Ingmar Berga (A-ware/Fonterra) op indrukwekkende wijze de finale KPN Marathon Cup gewonnen. De Drent had een ronde voorsprong op een tweede groep waar Simon Schouten (Husqvarna/Primagaz) Jorrit Bergsma (A-ware/Fonterra) in de sprint om de tweede plaats klopte. Bob de Vries (A-ware/Fonterra) werd op de Jaap Edenbaan gehuldigd als eindwinnaar van de cup waar Berga tweede werd voor Schouten.

Na het afscheid van de stoppende Ruud Aerts (AB Vakwerk), Douwe Bierma (Schaatsteam Bouw & Techniek), Sander Kingma, Peter Nauta (beiden CRV-Interfarms schaatsploeg), Nick en Jochem Uithoven. (beiden Team Snelle Jelle) begon een finale waar de strijd nog ging om de dagzege en de tweede plaats in het eindklassement. Ingmar Berga, Robert Post (CRV-Interfarms schaatsploeg) en Simon Schouten kwamen voor de tweede plaats in het klassement nog in aanmerking. Voor deze strijd deed Ingmar Berga hele goede zaken door oplettend te rijden in de finale. Een finale die voor het publiek een aantrekkelijk verloop kende, zeker in de eerste helft. Verschillende groepen zette het peloton op een ronde en Berga zat hier consequent bij. Op deze manier eindigde de Drent als enige met drie ronde voorsprong op het peloton. Onbedreigd kon hij zijn winst gaan vieren en natuurlijk bracht hij daarmee ook de tweede plaats in het eindklassement binnen.

Op een ronde achterstand vonden zes rijders zich in de tweede groep en hier was het Simon Schouten die de tweede plaats opeiste en zo in het klassement opklom naar de derde plaats daarmee Robert Post van het podium stotend. Voor Post was er wel de eindwinst in het Jongerenklassement. De Groninger werd daarop geflankeerd door Mats Stoltenborg (Team Tjolk) en Niels Mesu (A-ware/Fonterra). In het Ploegenklassement ging de eindwinst naar Team A-ware/Fonterra voor Schaatsteam Bouw & Techniek en Team Tjolk.

Bekijk ook:

Uitslag