Schaatspeloton.nl - Nieuws - Blessure brengt Linda Bouwens noodgedwongen tot stoppen

Blessure brengt Linda Bouwens noodgedwongen tot stoppen

geplaatst vrijdag 27 februari 2015 om 23:04:51 op Schaatspeloton.nl

Linda Bouwens heeft noodgedwongen moeten besluiten om vooralsnog een punt te zetten achter haar actieve sportcarrière. Dit meldt de club van Bouwens, SC Gouda op hun facebookpagina. De rijdster van Mobility Service/Okkinga Communicatie kampt met een knik in de liesslagader die niet operatief verholpen kan worden. Zaterdag zal ze bij de KPN Marathon Cup Finale al alleen maar voor een afscheidsronde op het ijs van de Jaap Edenbaan komen.

Het besluit is noodgedwongen en pijnlijk: een slepende blessure verhindert haar om nog langer op topniveau te blijven sporten. En zo komt er een abrupt en pijnlijk einde aan een sportloopbaan die Bouwens sinds 2011 in het landelijke marathonpeloton bracht. In het marathonschaatsen kwam ze achtereenvolgens uit voor Team De Boer RVS/Melbo International, Team Bouma en de afgelopen twee jaar voor Okkinga Communicatie.

SC Gouda sprak met een aangeslagen Bouwens en vroegen haar wat er speelt: "Ik loop al maanden te tobben. In eerste instantie dacht ik dat het verkrampen van het linkerbeen tijdens maximale inspanning te maken had met een de blessure aan de bekkenrand. Maar na onderzoek blijkt dat een knik in de linker liesslagader zorgt voor verkramping tijdens schaatsen op maximaal vermogen. De knik in de slagader zit op een plek waar opereren erg risicovol is en dit wordt sterk afgeraden door de artsen. Zoals het er nu naar uitziet wordt er dan ook geen operatie uitgevoerd. Er vindt nog een gesprek plaats met de arts, mocht opereren toch een optie zijn dan is het niet duidelijk hoe ik mijn sportieve carrière voortzet. Daarom kan ik niet anders dan op dit moment besluiten een punt achter het marathonschaatsen te zetten. Ik vind het heel moeilijk, maar het kan niet anders."