Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jochem en Nick Uithoven stoppen

Jochem en Nick Uithoven stoppen

geplaatst dinsdag 24 februari 2015 om 14:21:38 op Schaatspeloton.nl

Jochem Uithoven

Jochem Uithoven

De broers Jochem en Nick Uithoven zijn aan hun laatste wedstrijdseizoen bezig. Het tweetal komt dit seizoen nog in actie voor Team Snelle Jelle. Beide broers zullen aan het einde van dit seizoen stoppen. Jochem Uithoven was acht seizoenen actief op het hoogste niveau, Nick Uithoven rond komend weekend zijn vijfde en naar nu dus blijkt laatste seizoen af.

Eerder werd al bekend dat sponsor Snelle Jelle na dit seizoen stopt als hoofdsponsor van de schaatsploeg van de broers Uithoven. Het besluit om te stoppen met de wedstrijdsport staat echter voor zowel Jochem als Nick los van het stoppen van de sponsor. Nick Uithoven: "In januari zijn wij beiden vader geworden van een zoon, dit is voor ons niet te combineren met een topsport carrière. Dit is ook de reden dat we vrijwel alle buitenlandse natuurijswedstrijden hebben gemist. Voorafgaande aan het huidige seizoen hebben Jochem en ik daarom allebei al bij de teamleiding aangegeven dat het ons laatste seizoen zou worden.".

Schaatscarrière
Jochem is bezig aan zijn achtste seizoen in de Top Divisie. In die periode heeft hij regelmatig op het podium gestaan, vooral op natuurijs en op Flevonice in Biddinghuizen. Ook werd hij vierde bij het NK natuurijs in Emmen in 2012. Eenmaal wist de oudste Uithoven een wedstrijd te winnen, de KNSB cup finale in Hoorn in 2009.

Voor Nick is het zijn vijfde seizoen in de Top Divisie. Waar zijn broer vooral excelleerde op natuurijs, wist de jongste Uithoven juist op kunstijs zijn beste klasseringen te behalen. Regelmatig reed hij in de top tien, met als beste resultaat een derde plaats in de Marathon Cup wedstrijd in Heerenveen begin 2014.

Voor beide broers was de vorming van Team Brabant in 2012 een droom die uitkwam. Jochem: "Dat jaar reden we met vijf vrienden in een team. Hoewel het kunstijsseizoen toen enigszins teleurstellend verliep, wisten we met de ploeg tegen alle verwachtingen in de ploegenachtervolging op de Weissensee te winnen. Dat was echt geweldig; samen met je broer en vrienden een overwinning kunnen vieren is het mooiste van de sport."

Toekomst
De schaatssport is door Jochem en Nick altijd gecombineerd met een vast baan. De broers zullen zich na dit seizoen meer op hun maatschappelijke carrières kunnen gaan focussen en kunnen gaan genieten van de pasgeboren kleine neefjes Uithoven.

Of de broers op andere wijze actief zullen blijven binnen de schaatssport kunnen ze nog niet zeggen. Maar wanneer hun zoontjes over een paar jaar willen gaan schaatsen, zullen ze dit niet ontmoedigen. Jochem: "Die keuze laten we aan Art en Ties zelf over", en met een knipoog: "Maar er ligt al wel een uitnodiging van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee voor de AET in 2035…"

Bekijk ook:

Jochem Uithoven
Nick Uithoven