Schaatspeloton.nl - Nieuws - Joerec Cijsouw en Berber Vonk eindwinnaars Noord-Oost Competitie

Joerec Cijsouw en Berber Vonk eindwinnaars Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 23 februari 2015 om 23:11:28 op Schaatspeloton.nl

Berber Vonk werd zaterdag ook al Nederlands Kampioene bij de Junioren A.

Berber Vonk werd zaterdag ook al Nederlands Kampioene bij de Junioren A. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Deventer hebben Joerec Cijsouw (C Divisie, CijsouwOostburg.nl), Berber Vonk (Dames, Team Schaats Hart) en Arjan Elferink (Masters, Selecteq) de eindzege in de Noord-Oost Competitie veilig gesteld. Cijsouw moest in de door Bart Hoolwerf gewonnen finalewedstrijd genoegen nemen met de achtste plaats maar werd niet meer bedreigd. Vonk en Elferink sloten de competitie af in stijl met de winst in de slotwedstrijd, voor beiden de zevende van het seizoen.

In de C Divisie ging na 60 ronden de strijd om de dagzege tussen Bart Hoolwerf en Wierd Osinga die gezamenlijk een ronde voorsprong hadden gepakt op het peloton. De jongste Hoolwerf toonde zich in de finale het snelst en Osinga moest genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plek in de daguitslag ging naar Jasper Lammertink. De eindzege ging naar Joerec Cijsouw, waarmee een Zeeuw de Noord-Oost Competitie won. Frank Posthumus werd op ruime achterstand tweede, Hoolwerf schaatste zich op de slotdag op de laatste podiumplek.

Bij de Dames liet Berber Vonk zien dat zij de duidelijke winnaar van dit seizoen is. Voor de zevende maal in tien wedstrijden deze winter mocht zij juichen als winnares in de Noord-Oost Competitie. In de slotwedstrijd bezette Corina Dijkstra (Weissensee4kids) de tweede plaats en werd Kirsten Joustra derde. In het eindklassement flankeerden Nynke Pellikaan en Joustra Vonk op het podium.

Bij de Masters gingen Arjan Elferink en Kurt van de Nes strijden om de dagzege. Het tweetal had twee ronden voorsprong op het peloton. Elferink soleerde in de finale naar zijn zevende winst van het seizoen. Van de Nes eindigde als tweede, de derde plaats was voor Rudi Groenendal. In het eindklassement mochten Albert Bakker (Schaatscentrum Oosterhaven) en Jo Huitzing (Selecteq) voor de bloemen naar het podium.