Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team CENNED versterkt met Aggie Walsma

Team CENNED versterkt met Aggie Walsma

geplaatst zondag 22 februari 2015 om 17:38:24 op Schaatspeloton.nl

Aggie Walsma zal komend seizoen uitkomen voor Team CENNED. De 27-jarige schaatsster uit Bolsward die dit seizoen met de Sjoerd Huisman Bokaal haar eerste marathon op het hoogste niveau won, maakt de overstap van het Gardena Schaatsteam. Met de komst van Walsma heeft ploegleidster Alida Pasveer haar ploeg voor het nieuwe seizoen rond. Britt Tjalma maakt de overstap van regio- naar landelijk rijdster, terwijl Birgit Witte en Ankie Ytsma CENNED trouw blijven.

Op de Weissensee werden de contracten van Birgit Witte en Ankie Ytsma al verlengd. Ook regiorijdster Britt Tjalma uit Groningen, die al het hele seizoen als invalrijdster voor Team CENNED rijdt, werd daar vastgelegd. De zwangere Maria Sterk en de met hartritmestoornissen kampende Annemarie Pasveer stoppen met marathonschaatsen. Het laatste beschikbare stoeltje van Team CENNED wordt nu dus ingevuld door Aggie Walsma. Walsma komt over van Team Gardena en heeft een succesvol seizoen achter de rug met een overwinning in de marathon van Hoorn en een 6e plaats in het KPN Marathon Cup klassement.

CENNED Telecom en ICT uit Joure is de hoofdsponsor, co-sponsors zijn Van Braak Accountants en Fa. Groothandel Jaap Breman uit Franeker. De ploegleider van Team CENNED Alida Pasveer en verzorger Jurjen Rolingswier blijven de formatie ook trouw. Herman Kramer blijft de zakelijke contacten voor de ploeg behartigen.

Team CENNED wil komend seizoen zich zowel in de KPN Marathon Cup als op het natuurijs in binnen en buitenland laten zien. Ploegleider Alida Pasveer is bijzonder verheugd met de nieuwe samenstelling. "Team CENNED wil graag koersen en met deze vier rijdsters staat er een mooi team met goede schaatsers die in de wedstrijd wat voor elkaar over hebben." Mocht Koning winter volgend seizoen Hollands ijs brengen wordt het absolute speerpunt natuurijs in Nederland. Overigens ligt het draaiboek voor de echte Friese Elfstedentocht ook al klaar voor het geval de Tocht der Tochten volgend schaatsseizoenweer weer eens komt.

Bekijk ook:

Aggie Walsma