Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mackay en Molenaar versterken Lasaulec

Mackay en Molenaar versterken Lasaulec

geplaatst vrijdag 20 februari 2015 om 22:23:27 op Schaatspeloton.nl

Floortje Mackay won eerder dit seizoen in de mass-startcompetitie in B-groep

Floortje Mackay won eerder dit seizoen in de mass-startcompetitie in B-groep

Floortje Mackay en Marleen Molenaar zullen volgend seizoen de kleuren van Lasaulec verdedigen. Mackay, die overkomt van Big Machinery - Meer Magazijn, en Molenaar, die dit seizoen uitkomt voor Koga, voegen zich in hun nieuwe formatie bij Corina Strikwerda en Ria Westenbroek die de formatie, dit seizoen rijdend onder de naam Uwgereedschap.nl, trouw blijven. Mackay en Molenaar vervangen daarmee de stoppende Jolanda Langeland en de vertrekkende Harriette Keuning-Knol.

De nieuwe aanwinsten van de ploeg zijn gekozen uit een 15 tot 20 sollicitanten die gereageerd hebben op de open vacature die de Lasaulec-ploeg eerder plaatste. Dat weet het Dagblad van het Noorden te melden. De regionale krant weet verder te melden dat de directie van de technische groothandel de leiding van de ploeg in een meer directere vorm zal overnemen. De huidige ploegleider Renate Groenewold zal hierdoor volgens de krant een meer sportief begeleidende rol gaan vervullen.

Naast de twee nieuwe landelijke rijders zal Lasaulec, wat met VitaKompas ook een subsponsor welkom mag heten, volgend seizoen ook gebruik maken van de diensten van regiorijdster Kirsten Joustra als vijfde rijdster. Dagblad van het Noord-Journalist Harm Vonk meldt dit vandaag op twitter.