Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ruud van Egmond en Annemarie Vriend eindwinnaars 6-Banentoernooi

Ruud van Egmond en Annemarie Vriend eindwinnaars 6-Banentoernooi

geplaatst woensdag 18 februari 2015 om 07:11:16 op Schaatspeloton.nl

In Rotterdam hebben Ruud van Egmond (C Divisie), Annemarie Vriend (Dames, Gardena Schaatsteam) en Arnold Gaasenbeek zich zondag verzekerd van de eindwinst in het 6-Banentoernooi. Op de tijdelijke ijsbaan in de havenstad die dit jaar als zevende baan aan het 6-Banentoernooi was toegevoegd moest alleen Vriend nog echt de strijd aangaan, maar de Midwoudse won de finalewedstrijd en zo het klassement. Mark van der Hulst (C Divisie) en Laurens Akerboom (Masters) wonnen de Finale in hun eigen categorie.

Mark van der Hulst won in de C Divisie door een aanval solo succesvol naar het einde te brengen. De Voorhouter zag achter zich Johan Bakker naar de tweede plaats sprinten voor Ruud van Egmond die zich dus na afloop mocht laten huldigen als eindwinnaar van de regionale competitie in Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland. Op het eindpodium werd Van Egmond geflankeerd door Niels Overvoorde en Hans van den Eeckhout die als tweede en derde eindigden.

Voor Annemarie Vriend stond op de laatste dag nog alles op het spel. Vriend begon in Rotterdam de finale met een voorsprong van 2 punten op Eva Buurman (Blue Dune) en 5 punten op ploeggenoot Laura van Ramshorst (Gardena Schaatsteam). Buurman liet in de havenstad echter verstek gaan, waardoor Van Ramshorst Vriends belangrijkste concurrent werd. Na 35 ronden was het de massasprint die de eindwinnares van het 6-Banentoernooi ging bepalen. Hierin liet Vriend er geen twijfel over bestaan dat de bloemen voor de eindzege naar haar moesten. Op de meet klopte de Midwoudse Heidi Snoek die tweede werd en Laura van Ramshorst die door haar derde plek in het eindklassement opklom naar de tweede plaats. Buurman werd in het eindklassement derde, Ilona Grandia (Inbouwcentrum Grandia/Waeco) die in Rotterdam als tiende finishte kwam 1 punten te kort voor het podium.

Bij de Masters rekende Laurens Akerboom na 50 ronden af met zijn acht medevluchters met wie hij een ronde voorsprong had gepakt op het peloton. In de sprint klopte Akerboom Arnold Gaasenbeek die zich tot eindwinnaar van het 6-Banentoernooi kroonde. Arno van der Veen eindigde in de finalewedstrijd als derde. Robert Gaasenbeek die in de finale als zesde finishte mocht als nummer twee naar het podium. De derde plek was voor Sjaak Botman die in de finale 1 plaats voor concurrent Paul Robijn finishte en zo met een gelijk puntenaantal als Robijn de laatste podiumplaats opeiste.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie