Schaatspeloton.nl - Nieuws - Theo Trul en Eva van den Born eindwinnaars Flevobokaal

Theo Trul en Eva van den Born eindwinnaars Flevobokaal

geplaatst woensdag 11 februari 2015 om 21:24:24 op Schaatspeloton.nl

Op Flevonice hebben Frank Bisschop (C1 Divisie), Eva van den Born (Dames) en Robert van der Meulen (C2/C3 Divisie) dinsdagavond de finalewedstrijd van de Flevobokaal gewonnen. Bisschop soleerde naar de winst voor Theo Trul die met de tweede plaats de eindoverwinning opeiste. Van den Born was het snelst in de eindsprint en haalde zo ook de winst binnen in de door een afgelaste wedstrijd van drie tot twee wedstrijden ingekorte wedstrijdcyclus.

Frank Bisschop ontsnapte in slotfase van de C1 Divisiewedstrijd en kwam solo aan. Theo Trul finishte op 6 seconden als tweede maar kon na een vijfde plaats in de eerste wedstrijd de eindoverwinning in het tweeluik opeisen. Bart Hoolwerf die 50 seconden van Bisschop de sprint om de derde plaats won eindigde in het klassement als tweede, de derde plaats in de eindrangschikking was voor finalewinnaar Bisschop.

Bij de Dames won Eva van den Born de sprint van een klein peloton. Na een tweede plaats in de eerste wedstrijd was dit nu goed om de eindoverwinning binnen te halen. Annemarie Vriend (Gardena Schaatsteam) en Nienke Smit finishte in de finale als tweede en derde en zagen zich ook in de eindrangschikking op die plekken terug.

In de C2/C3 Divisie won Robert van der Meulen na de eerste ook de tweede wedstrijd en kroonde zich zo logischerwijs ook tot eindwinnaar voor Biran van Vliet en Rienk Wiersma.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag C1 Divisie