Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rixt Meijer en Sander Kingma stoppen

Rixt Meijer en Sander Kingma stoppen

geplaatst woensdag 11 februari 2015 om 21:06:37 op Schaatspeloton.nl

Rixt Meijer werd in 2012 Nederlands Kampioene op kunstijs.

Rixt Meijer werd in 2012 Nederlands Kampioene op kunstijs.

Na het seizoen zal het marathonschaatsen afscheid moeten nemen van Rixt Meijer (Palet Schilderwerken) en Sander Kingma (CRV-Interfarms). Beiden gaven vandaag aan na de cupfinale in Amsterdam te stoppen. Rixt Meijer was in 2012 Nederlands Kampioen op kunstijs en zilveren medaillewinnares op het natuurijs-NK. Sander Kingma was in 2010 vierde op het Nederlands Kampioenschap op natuurijs.

Rixt Meijer
Na een overstap van de langebaan kwam Rixt Meijer sinds 2010 uit in het marathonschaatsen. Het eerste jaar voor Haicobouma.nl, later voor de Schaatsmeiden-ploegen van MKBasics.nl en Palet Schilderwerken. Haar grootste overwinning behaalde Meijer in 2012 toen ze op Tweede Kerstdag het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen won in Utrecht, na deklassering van de als eerste aangekomen Lisanne Soemanta. In dat zelfde Utrecht won de Friezin de derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup, een dag later plaatste ze zich als winnares van de selectiewedstrijd voor de World Cup mass-start. Op natuurijs was Meijer in 2012 goed voor het zilver op het Nederlands Kampioenschap op natuurijs

Sander Kingma
Ook Sander Kingma maakte de overstap vanuit het langebaanschaatsen naar het marathonschaatsen. De Drent deed dat in in 2005 aan de zijde van Douwe de Vries bij Indische Cake. Na jaren bij BAM, Care Group/De Smelt, Adformatie en SOS Kinderdorpen kwam Kingma de laatste vier seizoenen uit voor CRV-Interfarms. Het dichtst bij een grote overwinning kwam Kingma in 2008 toen hij bij de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen tweede werd. In 2010 kwam Kingma op het natuurijs van de Belterwiede met een vierde plaats net niet tot een medaille in het Nederlands Kampioenschap op natuurijs.

Bekijk ook:

Rixt Meijer
Sander Kingma