Schaatspeloton.nl - Nieuws - Berga, Wubben en Bakermans plaatsen zich voor NK Afstanden

Berga, Wubben en Bakermans plaatsen zich voor NK Afstanden

geplaatst donderdag 11 oktober 2007 om 23:58:00 op Schaatspeloton.nl

De Marathonschaatsers Ingmar Berga (DSB Bank), Kurt Wubben (TNT Express) en Eelco Bakermans (Time Out Sport/Vrieling) hebben zich in Heerenveen geplaatst voor 5000 meter op het NK Afstanden over twee weken in dezelfde plaats. Dit gebeurde tijdens een laatste selectiewedstrijd waaraan ook andere marathonrijders deelnamen. Morgen kunnen verschillende marathondames nog proberen het toernooi te halen op de 3000 meter.

Tweeëntwintig rijders konden vandaag in Heerenveen strijden om tien tickets voor de NK Afstanden vanaf 26 oktober in Thialf. Onder de deelnemers zeven marathonrijders die in aanmerking wouden komen voor een startplek op de vijf kilometer. Met een persoonlijk record van 6:36.09 eindigde Ingmar Berga (DSB Bank) op de vierde plaats. Kurt Wubben (TNT Express) kwam op de achtste plaats met een tijd van 6:37.86, net voor Eelco Bakermans (Time Out Sport/Vrieling) die met 6:38.51 negende werd.

Joost Juffermans (TNT Express), 15e met 6:43.01, Bert van Buren (Adformatie/Jobnews), 17e met 6:44.90, Robert Bovenhuis (Equipe Renault), 21e met 6:54.02 en Arnaud Venema (Hunter Sportswear Team), 22e met 6:59.49, grepen naast de starttickets.

Morgen starten Helen van Goozen (Blauwe Stad), Moniek Kleinsman (Nijwa Groep), Foske Tamar van der Wal, Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel), Daniëlle Bekkering en Maria Sterk (DSB Bank) in de strijd om startrecht op de titelstrijd op de drie kilometer. Marja Vis (Hofmeier), Gretha Smit (Telfort) en Elma de Vries (DSB Bank) hebben zich op de afstand al geplaatst op basis van resultaten van vorig seizoen.