Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook Reitsma, Bekkering, Ensing en Van Goozen zeker van NK Afstanden

Ook Reitsma, Bekkering, Ensing en Van Goozen zeker van NK Afstanden

geplaatst vrijdag 12 oktober 2007 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Met respectievelijk een vierde, zesde, zevende en achtste plaats op het kwalificatietoernooi in Heerenveen, hebben Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel), Daniëlle Bekkering, Janneke Ensing en Helen van Goozen (Blauwe Stad) zich geplaatst voor het NK Afstanden. Foske Tamar van der Wal en Moniek Kleinsman (Nijwa Groep) kwalificeerde zich niet direct maar mogen met een 11e en 12e plaats nog hopen op een aanwijsplaats.

Mireille Reitsma was met een tijd van 4 minuten 17 seconden en 20 honderdste de snelste van het contigent marathonrijdsters. Zij eindigde hiermee op de vierde plaats, Daniëlle Bekkering was met een persoonlijk record van 4.18,83 goed voor de zesde plaats, net voor de marathondebutante Janneke Ensing die zevende werd met 4:19.03. Helen van Goozen eindigde met 4.19,22 als achtste. Hiermee voldeden de vier dames aan de eis om bij de beste tien te eindigen en zullen zij over twee weken in hetzelfde Heerenveen mogen aantreden op de NK Afstanden.

Wellicht kunnen Foske Tamar van der Wal, met 4.20,04 11e, en Moniek Kleinsman, 12e met 4.20,14, zich nog verheugen op de twee nog te verdelen startplaatsen. Elma de Vries (DSB Bank), Gretha Smit (Telfort) en Marja Vis (Hofmeier) hadden op basis van resultaten in het vorige seizoen zich al geplaatst.
Maria Sterk eindigde op de 15e plek met een tijd van 4.21,19. Wel een persoonlijk record voor de rijdster van DSB, maar niet goed genoeg voor het NK.