Schaatspeloton.nl - Nieuws - AB Vakwerk door als sponsor

AB Vakwerk door als sponsor

geplaatst maandag 2 februari 2015 om 23:23:13 op Schaatspeloton.nl

Het dit jaar debuterende marathonteam van AB Vakwerk zal ook volgend seizoen terugkeren in de Top Divisie. Hoofdsponsor AB Vakwerk, dat uitermate tevreden over de verrichtingen van haar ploeg en de mogelijkheden die de marathonsport biedt, heeft het sponsorschap verlengt. Peter Duits, Mark Horsten en Jan van Loon zullen ook komend seizoen voor AB Vakwerk uitkomen. Eerste Divisierijder Ruben Wieberdink promoveert en vervangt in de Top Divisieploeg de stoppende Ruud Aerts.

De ploeg van coach Yoeri Lissenberg maakt een opvallend goed seizoen door. Op kunstijs werd er al een podiumplaats behaald met Jan van Loon en tijdens de ploegenachtervolging aan de Weissensee werd de ploeg verrassend derde. Lissenberg" Het is echt genieten met deze ploeg, ik zie de jongens gewoon per wedstrijd beter worden. We rijden aanvallend, nemen onze verantwoording waar mogelijk en rijden steeds betere uitslagen. We willen doorgroeien, een vaste waarde worden in het peloton en dat wil de sponsor AB Vakwerk ook".
 
Algemeen directeur van AB Vakwerk Hylke van der Veen, die zelf op vrijdag de Alternatieve Elfstedentocht schaatste,  is blij met de keus die gemaakt is voor het marathonschaatsen. Van der Veen: "Al vanaf het begin ben ik erg enthousiast. Het zijn allemaal nuchtere en gezellige jongens en dat merk je aan de sfeer in de ploeg. We horen veel positieve reacties langs de kant, de ploeg heeft een positieve frisse uitstraling en dat vinden we als hoofdsponsor erg belangrijk."
 
De contracten van Peter Duits, Mark Horsten en Jan van Loon werden aan de Weissensee verlengd. Ruben Wieberdink maakt de overstap vanuit de Eerste Divisie. Voor de overige twee plaatsen ligt alles nog open laat Lissenberg weten. "Ruud Aerts stopt en dat is absoluut een aderlating voor de ploeg, we gaan kijken hoe we dat op kunnen vangen. Momenteel zijn er gesprekken met verschillende rijders, ook met Bart van den Berg en Gerwin Smit die nu voor de ploeg rijden."