Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mariska Huisman pakt vierde Open Nederlandse Titel

Mariska Huisman pakt vierde Open Nederlandse Titel

geplaatst woensdag 28 januari 2015 om 11:01:33 op Schaatspeloton.nl

Mariska Huisman wint voor de vierde maal de Open Nederlandse Titel. Foske Tamar van der Wal en Yvonne Spigt zijn twee en drie.

Mariska Huisman wint voor de vierde maal de Open Nederlandse Titel. Foske Tamar van der Wal en Yvonne Spigt zijn twee en drie. (bron: Vincent Riemersma)

Op de Weissensee heeft Mariska Huisman (Haardhout.com) voor de vierde maal het Open Nederlands Kampioenschap op natuurijs gewonnen. Huisman, die eind dit seizoen de schaatsen opbergt, was na 70 kilometer de snelste in de sprint van een kopgroep van negen met grote namen die vroeg in de wedstrijd was ontstaan. Foske Tamar van der Wal (Mobility Service/Okkinga Communicatie) legde beslag op het zilver, Yvonne Spigt (Steigerplank.com) won het brons.

In de eerste helft van het kampioenschap ontstond een zeer sterke kopgroep van tien dames. Met Elma de Vries en Pien Keulstra (beiden MKBasics.nl), Sharon Hendriks en Foske Tamar van der Wal (beiden Mobility Service/Okkinga Communicatie) en Mariska Huisman en Lisa van der Geest (Haardhout.com) bevonden zich drie koppels van grote ploegen aan de kop van de wedstrijd. Daarnaast waren ook Ankie Ytsma (CENNED), Carien Kleibeuker (Team Schaats Hart), Yvonne Spigt (Steigerplank.com) en Jolanda Langeland (UwGereedschap.nl) in de kopgroep aanwezig. In de kopgroep kon geen jacht georganiseerd worden op zo'n sterke aanvalsgroep en de tien dames hadden snel door dat de winnares uit hun midden zou komen. Daar werd dan ook om gestreden en in de finale probeerde verschillende rijdsters met een aanval de medevluchtsters te verschalken. Niemand slaagde er echter in weg te komen en alleen Jolanda Langeland moest afhaken bij de kopgroep waardoor de overgebleven negen gingen sprinten om de Open Nederlandse titel. Hierin toonde Mariska Huisman zich het snelst. Waarmee ze haar laatste grote wedstrijd de Weissensee won, zaterdag past ze voor de Alternatieve Elfstedentocht om deel te nemen aan de World Cup mass-start in Hamar. Na 2011, 2013 en 2014 pakte de Noord-Hollandse zo voor de vierde en dus laatste maal de Open NK-titel.

Bekijk ook:

Uitslag