Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida pakt winst in Heerenveen

Francesca Lollobrigida pakt winst in Heerenveen

geplaatst zaterdag 17 januari 2015 om 20:30:58 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida wint de sprint van de kopgroep, Foske Tamar van der Wal is geklopt, Elma de vries blijk met de derde plek.

Francesca Lollobrigida wint de sprint van de kopgroep, Foske Tamar van der Wal is geklopt, Elma de vries blijk met de derde plek. (bron: Schaatspeloton.nl)

De veertiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Francesca Lollobrigida (Steigerplank.com). De Italiaanse was in Heerenveen het snelst van een kopgroep van vier. Foske Tamar van der Wal (Mobility Service/Okkinga Communicatie), die bij de uitkomst van de laatste bocht gehinderd werd door gevallen achterblijfster Jessica Merkens (Mastermind), werd tweede. Elma de Vries (MKBasics.nl) legde beslag op de derde plaats.

In een aantrekkelijke wedstrijd vertrok vlak voor de tweede tussensprintserie het kwartet dat uiteindelijk om de zege ging sprinten. Naast het uiteindelijke podium had Lollobrigida met Yvonne Spigt (Steigerplank.com) een ploeggenote mee aan de kop van de wedstrijd. Het viertal reed lang op een halve ronde voorsprong. Achter hen werd enigszins geprobeerd te achtervolgen, maar met de machtsblokken van de Schaatsspetters (Haardhout.com/Steigerplank.com) en Schaatsmeiden (MKBasics.nl/Palet Schilderwerken) vertegenwoordigd had het peloton geen kans. Maar het lukte de kopgroep ook niet om het peloton echt op een ronde te zetten.

Met het peloton nog in de baan, maar op achterstand, begon voor de leidende dames de finale. In dit peloton vielen met het rondenbord op twee Kelly Schouten (Team New Balance) en Jessica Merkens. Een val die vervolgens een belangrijke rol, Merkens schaatste door terwijl achter haar de sprintende kopgroep met een veel hogere snelheid achterop kwam. Foske Tamar van der Wal kwam bij het uitkomen van de laatste bocht in aanvaring met Merkens. Op dat moment lag Van der Wal op gelijke hoogte met Francesca Lollobrigida die hier van profiteerde en naar de winst sprintte. Achter Lollobrigida en Van der Wal was Elma de Vries goed voor de derde plaats. Yvonne Spigt eindigde als enige vluchtster naast het podium, maar met haar ploeggenote op het hoogste treetje zal zij hier zeker niet lang over getreurd hebben.

Bekijk ook:

Uitslag