Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rick Smit pakt zijn eerste marathonzege

Rick Smit pakt zijn eerste marathonzege

geplaatst zaterdag 10 januari 2015 om 22:10:51 op Schaatspeloton.nl

In Eindhoven heeft Rick Smit (Team Van Werven) zijn eerste landelijke zege in het marathonschaatsen behaald. De 26-jarige schaatser uit Medemblik rekende in de finale na een surplace af met medevluchter Frank Vreugdenhil (Husqvarna/Primagaz). Het tweetal had samen een ronde voorsprong gepakt op het peloton. Fabio Francolini (Schaatsteam Bouw & Techniek) won de pelotonsprint en werd zo derde. De afwezige Bob de Vries (A-ware/Fonterra) behield de Oranje leiderstrui.

Vroeg in de wedstrijd pakten Rick Smit en Frank Vreugdenhil gezamenlijk een ronde voorsprong op het peloton. Voor Vreugdenhil moesten zijn ploeggenoten nog even bijspringen. De Drent kwam ten val en zijn ploeggenoten hielpen hem om weer bij het peloton aan te sluiten. Nadat het tweetal veilig rond was werd de wedstrijd gecontroleerd en kon eigenlijk geen aanval meer in de buurt komen van een ronde voorsprong. Bij het afsprinten van het peloton profiteerde Fabio Francolini optimaal van het hinderende werk van zijn ploeggenoten waardoor de Italiaan met een lichte voorsprong bij ingaan van de laatste 200 meter naar de derde plek kon sprinten. Daarbij Simon Schouten (Team Husqvarna/Primagaz) en Karlo Timmerman (Team Stressless) achter zich houdend. Na het afsprinten van het peloton gingen Rick Smit en Frank Vreugdenhil een surplace aan. Vreugdenhil op de eerste plaats probeerde Smit de kop op te dringen. Tot aan de bel gebeurde er niets, maar bij uitkomst van de voorlaatste bocht ging Rick Smit aan. Smit hield op de meet een paar centimeter over en kon zo zijn eerste landelijke zege ophalen.

Bob de Vries, die samen met zijn ploeggenoten trainen in het buitenland verkoos boven starten in Eindhoven, behield de Oranje leiderstrui. Robert Post (CRV-Interfarms schaatsploeg) staat stevig in het Wit.

Bekijk ook:

Uitslag