Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aanvalster Chantal Hendriks beloond met Regio Topwinst

Aanvalster Chantal Hendriks beloond met Regio Topwinst

geplaatst zaterdag 10 januari 2015 om 18:15:50 op Schaatspeloton.nl

Chantal Hendriks toonde in Eindhoven lef en dubbelde solo het peloton.

Chantal Hendriks toonde in Eindhoven lef en dubbelde solo het peloton.

In Eindhoven heeft Chantal Hendriks (Schaatsteam Egbert Egberts) de derde wedstrijd in de landelijke Regio Topcompetitie gewonnen. Hendriks koos de aanval en zette een zeer laf rijdend peloton op een ronde achterstand en werd zo beloond met de zege. Nynke Pellikaan (Woonaccent-Forte development) won de sprint van het peloton en werd tweede, Corina Dijkstra (Weissensee4kids) derde. Hendriks nam met nog een wedstrijd te gaan ook ruim de leiding in het tussenklassement.

De avond begon in de lichtstad al opvallend door het feit dat de nummer twee van het klassement Berber Vonk (Team Schaats Hart) niet van start mocht gaan. Vonk, voor de avond 2 punten achter klassementsleidster Laura van Ramshorst (Gardena Schaatsteam), mistte de beschermende doppen op de voorkant van de buizen van haar schaatsen waardoor de jury deze te gevaarlijke achtte om mee te starten. Het was halverwege de wedstrijd dat Chantal Hendriks met een niet eens zo snelle ontsnapping snel een groot verschil maakte met het peloton. Met een halve ronde voorsprong reed Hendriks lang vooruit. Achter haar kwam er geen tempo in het peloton. Het waren slechts enkele individuen die leken te willen rijden. Belangrijkste tegenaanval werd nog op het ijs gebracht door de Chileense Viviana Rodriguez en Loesanne van der Geest (Haardhout.com). Het tweetal kwam enkele tientallen meters bij het peloton weg maar waren ook niet succesvol. Hierna viel het stil en voltooide Chantal Hendriks haar solo-aanval. Zo werd haar lef beloond en pakte ze de overwinning. Nynke Pellikaan won de sprint van het peloton en werd derde, Corina Dijkstra derde.

In het klassement leidt Hendriks nu met alleen de nog de finale te gaan met 18 punten. Met haar aanvalslust lijkt ze in Eindhoven dus niet alleen de dagzege te hebben behaald maar ook een grote stap te hebben gezet naar de eindzege.

Bekijk ook:

Uitslag