Schaatspeloton.nl - Nieuws - Foske Tamar van der Wal stopt, ploegleider en sponsors volgen

Foske Tamar van der Wal stopt, ploegleider en sponsors volgen

geplaatst zaterdag 10 januari 2015 om 08:50:33 op Schaatspeloton.nl

Foske Tamar van der Wal won dit seizoen nog de marathons in Haarlem (foto) en Tilburg.

Foske Tamar van der Wal won dit seizoen nog de marathons in Haarlem (foto) en Tilburg. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na het huidige schaatsseizoen hangt Foske Tamar van der Wal (Mobility Service/Okkinga Communicatie) haar schaatsen aan de wilgen. De 28-jarige Groningse kondigt haar afscheid vandaag aan in het Dagblad van het Noorden. Van der Wal was in 2006 en 2014 Nederlands Kampioen op kunstijs en in 2010 behaalde ze de nationale natuurijstitel op de Belterwiede. Naast Van der Wal geven ook ploegleider Thijs de Vries en sponsors Mobility Service en Okkinga Communicatie hun afscheid bekend.

Van der Wal, die met winst in de Veluwemeertocht, De Ronde van Skarsterlân (2x), De Ronde van Duurswold ook overwinningen in meerdere natuurijsklassiekers op haar naam heeft staan, verrast met haar aankondiging ook haar omgeving. Ook ploegleider Thijs de Vries en sponsor Gerben Okkinga waren verrast door de aankondiging van de 33-voudig winnares op kunstijs. "Ik ben nooit met tegenzin gaan schaatsen en dat moment wil ik voorkomen." verduidelijkt de rijdster tegenover het Dagblad van het Noorden haar besluit om te stoppen dat volledig gebaseerd op gevoel. Van der Wal geeft verder aan altijd gretig en hongerig en vol vuur te zijn geweest, maar zich nu af te vragen of ze die gretigheid nog heeft.

Naast Van der Wal zullen ook ploegleider Thijs de Vries en sponsors Mobility Service en Okkinga Communicatie afscheid nemen van het marathonschaatsen. Voor ploeggenoten Linda Bouwens, Daniëlle Lissenberg-Bekkerning en Sharon Hendriks betekent dit dat zij opzoek moeten naar een nieuwe ploeg.

Bekijk ook:

Foske Tamar van der Wal
Artikel Dagblad van het Noorden via Blendle (€0,10)