Schaatspeloton.nl - Nieuws - Liesbeth Hijlkema lang uit de running

Liesbeth Hijlkema lang uit de running

geplaatst vrijdag 19 oktober 2007 om 12:01:00 op Schaatspeloton.nl

Haar enkel is inderdaad niet gebroken, toch zal Liesbeth Hijlkema (Cakyline) na haar val in de tweede KNSB Cup marathon lang uit de roulatie zijn.

Haar enkel is inderdaad niet gebroken, toch zal Liesbeth Hijlkema (Cakyline) na haar val in de tweede KNSB Cup marathon lang uit de roulatie zijn.

Haar enkel is inderdaad niet gebroken, toch zal Liesbeth Hijlkema (Cakyline) na haar val in de tweede KNSB Cup marathon lang uit de roulatie zijn. De Friezin was nog herstellende van een oud blessure aan haar enkelbanden en reed nog met pijn rond. Hijlkema heeft bij de val zeer waarschijnlijk opnieuw schade opgelopen aan haar enkelbanden en zal zeker twee maanden zijn uitgeschakeld.

De 29-jarige Liesbeth Hijlkema viel vorige week zaterdag, tijdens de tweede KNSB Cup marathon in Heerenveen, 20 ronden voor de finish. De wedstrijd moest toen enige tijd stilgelegd worden om de rijdster van Cakyline van het ijs te vervoeren. In eerste instantie werd gevreesd voor een enkelbreuk, maar dit werd later die avond in het ziekenhuis uitgesloten.

Achteraf was ze met ‘enkel' een breuk misschien wel beter af geweest. Hijlkema was eigenlijk nog niet helemaal hersteld van een eerdere blessure aan haar enkelbanden. Tegenover Marathonschaatservanhetjaar.nl melde ze hier over: "Ik reed nog steeds met pijn rond. Die blessure had overigens niets met mijn val te maken. Ik viel gewoon over die twee andere meisjes heen". Een MRI-scan zal gemaakt moeten worden om de omvang van de nieuwe schade in haar enkelbanden te kunnen vaststellen. Zeker is in elk geval dat Hijlkema voor langere tijd uit de running zal zijn. Zelf gaat ze er vanuit dit seizoen wel weer terug te zullen keren in het peloton. Ze hoopt bij het Nederlands Kampioenschap op kunstijs er weer te staan.

Bekijk ook:

Liesbeth Hijlkema